FilipBB Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Myślę, że jest to nieuniknione i warto stworzyć na ten temat osobny wątek. Subaru i Toyota ogłosiły w ostatnim kwartale zeszłego roku, zacieśnienie współpracy w Japonii, głównie przez zwiększenie udziałów Toyoty w Subaru. Teraz oficjalnie potwierdzają nowy, wspólny samochód sportowy. Strona internetowa informuje: "TOYOTA GAZOO Racing i SUBARU przedstawiają nowy, wspólnie opracowany pojazd" ale zaraz potem jest: "<<Zróbmy razem dobry samochód ! Sesja dyskusyjna>>". Wydarzenie odbędzie się online, 5 kwietnia o 13:00 JST, czyli u nas to będzie 6:00. Co ciekawe, jest to konferencja Subaru (nie STI) i Toyota Gazoo Racing (nie główna Toyota). Link do transmisji: https://www.subaru.jp/together/ PS Czekam tylko, kiedy Subaru i Toyota połączą emisje w EU. Wtedy myślę wrócą mocne silniki ale pojawią się i fajne hybrydy. 3 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Ubiegłeś mnie, właśnie chciałem wrzucać. Ciekawe co to będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 2 minuty temu, radekk napisał: Ubiegłeś mnie, właśnie chciałem wrzucać. Ciekawe co to będzie. Szykuje się coś poważnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipBB Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 Ponoć hot hatch, czyli taka Impreza GR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 39 minut temu, FilipBB napisał: Ponoć hot hatch, czyli taka Impreza GR. Na zdjęciu to przody z BRZta i GT86 ale HH STi to już na forum wspominany kierunek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 może jakiegoś pickupa zrobią albo przynajmniej vana Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwaro Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Forester e-boxer dostanie napęd z Priusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diuk Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 a w zamian za to Prius dostanie akumulator z e-boxera 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Nie obrażę się jak dadzą mi dobry powód by wziąć pierwszy w życiu kredyt na auto 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipBB Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 Naszą rodzinę zadowoliłoby następujące trio: 1. Evoltis / Forester elektryk 2. Forester XT PHEV 3. WRX / STI Czy to aż tak dużo dla Subaru w EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Myślę że połączenie Subaru i Toyoty celem połączenia emisji jest nieuniknione i to właściwy kierunek. I to może być ratunek dla naszego kochanego Subaru w Europie. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coocer Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 może jakiegoś pickupa zrobią albo przynajmniej vanaW ciemno! Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=nikon=- Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 No i jak tu myśleć o rodzinnym samochodzie no jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariost Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Ciekawe. Czekam z niecierpliwością Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 27 minut temu, -=nikon=- napisał: No i jak tu myśleć o rodzinnym samochodzie no jak Od razu się zastanawiasz czy żona, dziecko, wózek i pies... się zmieszczą do HH. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosman Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Żebyś wiedział, że to dokładne pierwsze o czym pomyślałem... Wprawdzie już bez wózków czy psów, niemniej po przepastnym LGT już Giulia jest ciasnawa na rodzinne wyjazdy, a co dopiero jakiś HH... Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=nikon=- Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 27 minut temu, chojny napisał: Od razu się zastanawiasz czy żona, dziecko, wózek i pies... się zmieszczą do HH. Oj tak tym bardziej ze 2022 to rok zmiany samochodu. Chyba że kupie go dla "żony" a sobie kupie komplet felg do niego na zamianę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DETT Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Toyota+Subaru= 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipeK Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 2 godziny temu, -=nikon=- napisał: Chyba że kupie go dla "żony" a sobie kupie komplet felg do niego na zamianę. Jeden jutuber już tak zrobił. A teraz sprzedaje używane auto za cene nowego 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=nikon=- Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Godzinę temu, FilipeK napisał: Jeden jutuber już tak zrobił. A teraz sprzedaje używane auto za cene nowego Ale ja nie lubię szybko samochodów sprzedawać wiec spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDsuperstar Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 19 godzin temu, FilipeK napisał: A teraz sprzedaje używane auto za cene nowego On generalnie lubi kupić (naprawić) i sprzedać Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruGT Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipeK Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 od mojego informatora mam info, że być może bedzie sie to nazywo GR86, silnik boxer bez turbo. Ma to być nowy model gt86. Okaze sie za pare dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwaro Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 31 minut temu, FilipeK napisał: od mojego informatora mam info, że być może bedzie sie to nazywo GR86, silnik boxer bez turbo. Ma to być nowy model gt86. Okaze sie za pare dni. A nie pomyliłeś tego z nowym BRZem? https://www.subaru.com/2022-brz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipeK Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 (edited) 10 minut temu, skwaro napisał: A nie pomyliłeś tego z nowym BRZem? https://www.subaru.com/2022-brz no niby nie wlasnie. Zobaczymy za pare dni, sam jestem ciekaw tej legendy o tym gr86. Moze BRZ nie bedzie na europe, a z toyotą zrobią coś co spelni normy unijne? Oby tylko nie przegięli z ceną Edited March 28, 2021 by FilipeK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts