Jump to content

Partnerstwo Subaru + Toyota (STI + GR?)

FilipBB

Recommended Posts

Myślę, że jest to nieuniknione i warto stworzyć na ten temat osobny wątek. Subaru i Toyota ogłosiły w ostatnim kwartale zeszłego roku, zacieśnienie współpracy w Japonii, głównie przez zwiększenie udziałów Toyoty w Subaru. Teraz oficjalnie potwierdzają nowy, wspólny samochód sportowy. Strona internetowa informuje: "TOYOTA GAZOO Racing i SUBARU przedstawiają nowy, wspólnie opracowany pojazd" ale zaraz potem jest: "<<Zróbmy razem dobry samochód ! Sesja dyskusyjna>>". Wydarzenie odbędzie się online, 5 kwietnia o 13:00 JST, czyli u nas to będzie 6:00. Co ciekawe, jest to konferencja Subaru (nie STI) i Toyota Gazoo Racing (nie główna Toyota). Link do transmisji: https://www.subaru.jp/together/

together_bnr.jpg

PS Czekam tylko, kiedy Subaru i Toyota połączą emisje w EU. Wtedy myślę wrócą mocne silniki ale pojawią się i fajne hybrydy.

• Like 3
  • Upvote 5

2 minuty temu, radekk napisał:

Ubiegłeś mnie, właśnie chciałem wrzucać. Ciekawe co to będzie.

Szykuje się coś poważnego. :thumbup:

39 minut temu, FilipBB napisał:

Ponoć hot hatch, czyli taka Impreza GR.

Na zdjęciu to przody z BRZta i GT86 ale HH STi to już na forum wspominany kierunek. 

Naszą rodzinę zadowoliłoby następujące trio:

1. Evoltis / Forester elektryk

2. Forester XT PHEV

3. WRX / STI

Czy to aż tak dużo dla Subaru w EU?

Myślę że połączenie Subaru i Toyoty celem połączenia emisji jest nieuniknione i to właściwy kierunek. I to może być ratunek dla naszego kochanego Subaru w Europie.

• Like 4

27 minut temu, -=nikon=- napisał:

No i jak tu myśleć o rodzinnym samochodzie no jak :D 

Od razu się zastanawiasz czy żona, dziecko, wózek i pies... się zmieszczą do HH. :mrgreen:

• Like 1

Żebyś wiedział, że to dokładne pierwsze o czym pomyślałem...

Wprawdzie już bez wózków czy psów, niemniej po przepastnym LGT już Giulia jest ciasnawa na rodzinne wyjazdy, a co dopiero jakiś HH...

27 minut temu, chojny napisał:

Od razu się zastanawiasz czy żona, dziecko, wózek i pies... się zmieszczą do HH. :mrgreen:

Oj tak tym bardziej ze 2022 to rok zmiany samochodu. Chyba że kupie go dla "żony" a sobie kupie komplet felg do niego na zamianę.

2 godziny temu, -=nikon=- napisał:

Chyba że kupie go dla "żony" a sobie kupie komplet felg do niego na zamianę.

Jeden jutuber już tak zrobił. A teraz sprzedaje używane auto za cene nowego:biglol:

• Haha 2

Godzinę temu, FilipeK napisał:

Jeden jutuber już tak zrobił. A teraz sprzedaje używane auto za cene nowego:biglol:

Ale ja nie lubię szybko samochodów sprzedawać wiec spokojnie. 

31 minut temu, FilipeK napisał:

od mojego informatora mam info, że być może bedzie sie to nazywo GR86, silnik boxer bez turbo. Ma to być nowy model gt86. Okaze sie za pare dni. 

A nie pomyliłeś tego z nowym BRZem? 

https://www.subaru.com/2022-brz

10 minut temu, skwaro napisał:

A nie pomyliłeś tego z nowym BRZem? 

https://www.subaru.com/2022-brz

no niby nie wlasnie. Zobaczymy za pare dni, sam jestem ciekaw tej legendy o tym gr86. Moze BRZ nie bedzie na europe, a z toyotą zrobią coś co spelni normy unijne? Oby tylko nie przegięli z ceną 

Edited by FilipeK