Jump to content

Tribeca 2008 zmiana USA na eu

RAFAŁ B.

Recommended Posts

Witam wszystkich grupowiczow, na początku się przywitam,problem z jakim się do was zwracam dotyczy auta subaru tribeca w10, rok produkcji 2007 modelowo 2008,189 albo 190 kw,model USA. Z uwagi na to że wszystko tam jest nie po naszemu,mile,galony etc postanowiłem zakupić wszystkie zabawki od modelu eu i przełożyć,światła tez usa,brak tylnego przeciw mgielnego jak to w USA,oczywiście wszystkie zabawki do tej przeróbki tez mam w planach zakupić,moje pytanie brzmi czy jak będę miał wszystkie te osprzęty typu zegary, wyswietlacz z navi, panel klimy od eu,cała wiązkę elektryczną, moduły itp to po przełożeniu tego wszystkiego będzie wszystko hulać jak powinno czyli po eu czy zmiana nie odniesie zamierzonego celu i dalej będzie USA ,czy to wszystko co napisałem wystarczy czy będę prócz tego coś potrzebował? Czy immobiliser będzie miał coś wspólnego z unieruchomieniem auta jak nie dotykam komputera ani nic od immo, jak to wygląda z technicznej strony,zmieniam lampy zderzak,cały srodek-zegary ,itp jak wspominałem.

Screenshot_20210203-210205_OTOMOTO.jpg

Edited by RAFAŁ B.

• 1 year later...

I jak ogarnąłeś temat??? Ja mam ten sam zamiar. Mam wersje USA z 2006 roku i zaczynam od radia i wyświetlacza, następnie temperatura na pokrętłach i licznik. Mam już radio, wyświetlacz, panel klimy i zegary. Zegary u elekrtyka aby przegrał IMMO i przebieg, wyświetlacz przełożony i działa z radiem mam problem techniczny bo przysło z niesprawnym CD, a panel klimy bez różnicy czyli nadal pokazuje nie w celciuszach. Wie ktos gdzie jest zapisana temperatura w klimatroniku??? Ewentualnie który komputerek za to odpowiada?

• 3 months later...

Jest jeden magik od tribeca we Wrocławiu, nazywa się Kamil Woch, znajdz go na fb,ogarnięty gość i wiele da radę ogarnąć, chyba jako jedyny coś mi pomógł z kwestią elektroniki 

Ogarnąłem spolszczenie TRIBEKI. Aby mieć stopnie celciusza na klimatyzacji i km na liczniku trzeba zmienić licznik na EU. W liczniku jest zapisana informacja o wskazaniach temperatury na klimatroniku. Trzeba tylko odczytać kody kluczy z IMMO z licznika USA i przerzucić je do licznika EU. Aby na wyświetlaczu nawigacji mieć wszystko w KM i L/100km. i stopniach C. trzeba wyświetlacz wymienić. Zostaje radio które równierz trzeba wymienić na EU. Taki zestaw ( radio, wyświetlacz i licznik) można kupić za nieco ponad 1150 zł.  Licznik 450 zł, wyświetlacz 400 zł, radio 300 zł. Mam tylko problem z wyświetlaczem navi bo miał martwe pixele na wyświetlaczu i po zmianie samego wyświetlacza z dotykiem przestały działać przyciski pod wyświetlaczem. Jeszcze tego nie ogarnąłem ale problem na pewno lezy w samym wyświetlaczu bo zanim rozebrałem wyświetlacz wszytko działało i pokazywało spalanie i przejechany dystans w KM.