Jump to content

Hamulce WRX STI 2018r - jaka alternatywa dla ASO ??

gpson

Recommended Posts

Witam wszystkich :)

Pytanie do właścicieli ostatniego wypustu WRX STI w PL - jakie tarcze i klocki polecacie jako alternatywę do tych ofertowanych przez ASO?? 

Ostatnio na przeglądzie zostałem poinformowany że muszę się przygotować na wymianę tarcz i klocków na przodzie - koszt. 10k PLN :o za jedną oś delikatnie mówiąc mnie zaskoczył...

Z góry dzięki za info

2 godziny temu, gpson napisał:

Ostatnio na przeglądzie zostałem poinformowany że muszę się przygotować na wymianę tarcz i klocków na przodzie - koszt. 10k PLN

Ile ma najechane ten samochód? masz jakieś problemy z hamulcami, bicie, ściąganie? Może samemu sprawdź jaką masz grubość tarcz i ile klocka zostało, no chyba że swędzi Cię 5k PLN, to wymieniaj na pałę.

7 godzin temu, pawels1 napisał:

tansze to one chyba niewiele beda

Tańsze są wyraźnie... Cena ok. 1000 zł za sztukę. W serwisie za 2 tarcze na przód ponad 6k...

5 godzin temu, lutek34 napisał:

Ile ma najechane ten samochód? masz jakieś problemy z hamulcami, bicie, ściąganie? Może samemu sprawdź jaką masz grubość tarcz i ile klocka zostało, no chyba że swędzi Cię 5k PLN, to wymieniaj na pałę.

niecałe 45 tys. km - z hamulcami nic się nie dzieje - oczywiście sprawdzę jeszcze ich stan poza ASO natomiast tak czy inaczej chcę zrobić rozeznanie w temacie polecanych wariantów cenowych :)

DBA (lite) przod i tył 3200 PLN, klocki przód (ds 2500) +- 1,2 k PLN... klocki tył około rok temu tylko oem...

Teraz jest dużo klocków szczególnie na przód. Dużo Hawkow jest ale niestety w juesej. No i sa jeszcze Pagid'y i Endless'y ale to już jest "droga półka".

W razie pytań służę radą, robiłem swap w swoim to trochę wiedzy liznołem...

BDW.

Sa firmy w PL co robią tarcze na zamówienie zarówno lite jak i skręcane  Z wiadomych względów nie umieszczam tu nazwy ale w razie co to wiesz do kogo się odezwać po szczegóły.

Edited by Tommi1
Update ceny
  • Like 1

a wysyłają do polski?? sprawdzałeś? korzystałeś z usług? czy tylko znalazłeś w necie?
Wysyłają do PL, ale to droga opcja, bo $270. Taniej wysłać na adres firmy pośredniczącej w US i oni wyślą drogą morską za około $80.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

48 minut temu, lutek34 napisał:

Wysyłają do PL, ale to droga opcja, bo $270. Taniej wysłać na adres firmy pośredniczącej w US i oni wyślą drogą morską za około $80.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

ok, spoko. Dzięki za info.