gpson Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Witam wszystkich Pytanie do właścicieli ostatniego wypustu WRX STI w PL - jakie tarcze i klocki polecacie jako alternatywę do tych ofertowanych przez ASO?? Ostatnio na przeglądzie zostałem poinformowany że muszę się przygotować na wymianę tarcz i klocków na przodzie - koszt. 10k PLN za jedną oś delikatnie mówiąc mnie zaskoczył... Z góry dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawels1 Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 tylko oryginal rezta albo swiszczy albo piszczy albo nie hamuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpson Posted March 14, 2021 Author Share Posted March 14, 2021 hmmm... Oryginały w sumie też dopiero niedawno przestały piszczeć... Znalazłem np. takie tarcze brembo 09.C828.11... Może ktoś korzystał? https://www.bremboparts.com/europe/pl/catalogue/subaru-wrx-saloon-gj-sti-2-5-awd/000100922-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawels1 Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 tansze to one chyba niewiele beda Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 2 godziny temu, gpson napisał: Ostatnio na przeglądzie zostałem poinformowany że muszę się przygotować na wymianę tarcz i klocków na przodzie - koszt. 10k PLN Ile ma najechane ten samochód? masz jakieś problemy z hamulcami, bicie, ściąganie? Może samemu sprawdź jaką masz grubość tarcz i ile klocka zostało, no chyba że swędzi Cię 5k PLN, to wymieniaj na pałę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpson Posted March 14, 2021 Author Share Posted March 14, 2021 (edited) T Edited March 14, 2021 by gpson Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpson Posted March 14, 2021 Author Share Posted March 14, 2021 7 godzin temu, pawels1 napisał: tansze to one chyba niewiele beda Tańsze są wyraźnie... Cena ok. 1000 zł za sztukę. W serwisie za 2 tarcze na przód ponad 6k... 5 godzin temu, lutek34 napisał: Ile ma najechane ten samochód? masz jakieś problemy z hamulcami, bicie, ściąganie? Może samemu sprawdź jaką masz grubość tarcz i ile klocka zostało, no chyba że swędzi Cię 5k PLN, to wymieniaj na pałę. niecałe 45 tys. km - z hamulcami nic się nie dzieje - oczywiście sprawdzę jeszcze ich stan poza ASO natomiast tak czy inaczej chcę zrobić rozeznanie w temacie polecanych wariantów cenowych :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekK Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Tarcze robi DBA. Klocki też jakieś są. Na pewno komplet taniej niż 10k... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 (edited) DBA (lite) przod i tył 3200 PLN, klocki przód (ds 2500) +- 1,2 k PLN... klocki tył około rok temu tylko oem... Teraz jest dużo klocków szczególnie na przód. Dużo Hawkow jest ale niestety w juesej. No i sa jeszcze Pagid'y i Endless'y ale to już jest "droga półka". W razie pytań służę radą, robiłem swap w swoim to trochę wiedzy liznołem... BDW. Sa firmy w PL co robią tarcze na zamówienie zarówno lite jak i skręcane Z wiadomych względów nie umieszczam tu nazwy ale w razie co to wiesz do kogo się odezwać po szczegóły. Edited March 15, 2021 by Tommi1 Update ceny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 54 minuty temu, gpson napisał: tak czy inaczej chcę zrobić rozeznanie w temacie polecanych wariantów cenowych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 11 godzin temu, lutek34 napisał: a wysyłają do polski?? sprawdzałeś? korzystałeś z usług? czy tylko znalazłeś w necie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 a wysyłają do polski?? sprawdzałeś? korzystałeś z usług? czy tylko znalazłeś w necie?Wysyłają do PL, ale to droga opcja, bo $270. Taniej wysłać na adres firmy pośredniczącej w US i oni wyślą drogą morską za około $80.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi1 Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 48 minut temu, lutek34 napisał: Wysyłają do PL, ale to droga opcja, bo $270. Taniej wysłać na adres firmy pośredniczącej w US i oni wyślą drogą morską za około $80. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka ok, spoko. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts