Zaksi Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Zmieniałem akumulator w Outbacku 2015r i poza szybą kierowcy inne nie działają. Dodatkowo jak zmienić na język polski w panelu pomiędzy zegarami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaksi Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 Przepraszam Was ale z szybami sobie poradziłem, pozostaje jeszcze środkowy ekran. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaksi Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 Z ustawieniem języka również sobie poradziłem. Przepraszam że zawróciłem głowę. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmer Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Gratulacje. jesteś samo wystarczalny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyArt Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 W dniu 5.03.2021 o 17:53, Zaksi napisał: Przepraszam Was ale z szybami sobie poradziłem, pozostaje jeszcze środkowy ekran. Jak sobie poradziłeś z szybami, bo mam taki sam problem. Podnosi się i opuszcza tylko szyba kierowcy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaksi Posted November 5, 2021 Author Share Posted November 5, 2021 Przepraszam że nie odpowiedziałem ale dopiero odpaliłem forum. Poradziłeś sobie z tym problemem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 W dniu 4.10.2021 o 20:44, AndyArt napisał: Jak sobie poradziłeś z szybami, bo mam taki sam problem. Podnosi się i opuszcza tylko szyba kierowcy... Nie masz włączonej blokady szyb dla dzieci przyciskiem na panelu sterującym szybami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christoph Posted November 10, 2021 Share Posted November 10, 2021 Niestety potrzeba wiecej szczegolow. Gdzie tkwi problem? Dziala tylko szyba kierowcy - tylko z panelu kierowcy, ale czy pasazerowie moga opuscic swoje szyby? Jesli pasazerowie nie moga opuscic szyb swoimi przyciskami - problem lezy w panelu kierowcy - albo blokada jest uruchomiona, jak pisze @WOJO, albo jest problem z podlaczeniem wiazki, badz z uszkodzonym panelem. Byly rozbierane drzwi i rozlaczana wiazka? Najczesciej po takim zabiegu zapomina sie zaprogramowac szyby, a to prosty zabieg, pod warunkiem, ze szyby dzialaja z osobna i brak jest problemow elektrycznych, np uszkodzen panelu lub wiazki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdoon Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Miałem podobny problem (po wymianie akumulatora) z szybą pasażera, działało tylko sterowanie z drzwi pasażera a od kierowcy nie. Po kilku dniach problem ustąpił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
car1961 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Jak przestawić na polski ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 19 godzin temu, car1961 napisał: Jak przestawić na polski ? Szyby? 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
car1961 Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 W dniu 5.03.2021 o 17:49, Zaksi napisał: Dodatkowo jak zmienić na język polski w panelu pomiędzy zegarami. do tego zdania pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdoon Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 @bombelllooo napisz do niego, pomoże Ci. Ogarnął mi temat w jeden dzień z pełną konwersją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopa Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 W dniu 5.03.2021 o 17:49, Zaksi napisał: Zmieniałem akumulator w Outbacku 2015r i poza szybą kierowcy inne nie działają. Witam, nie chcę zakładać nowego tematu a problem mam taki jak napisał kolega zaksi w pierwszym poście, więc odświeżam temat i proszę o podpowiedzi. Wymiana tylko akumulatora nic nie było robione przy drzwiach. Trwa to od miesiąca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 na przykład temat wklejony, opuść fragmenty z odłączaniem kostek, lub https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu&q=programowanie+szyb+subaru. Kwestia poprawnej sekwencji wciskania, trzymania przycisków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christoph Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 (edited) Po odlaczeniu/padnieciu akumulatora musialem u siebie na nowo zaprogramowac szyby we wszystkich drzwiach. Z panelu kierowcy nie moglem otworzyc zadnej poza swoja, ale rowniez tylko skokowo, nie automatycznie. Jesli nie ma usterki elektrycznej, szyby programuje sie w nastepujacy sposob: 1. Wlaczamy zaplon i zaczynamy od szyby kierowcy: 2. Nacisnac i trzymac przycisk „w dol” az szyba zjedzie na dol i przytrzymac jeszcze przez 2 sek. 3. Nastepnie ciagnac i trzymac przycisk „w gore” az szyba sie zamknie calkowicie; przytrzymac 2 sek. Mozna skontrolowac, czy szyba bedzie otwierala sie calkowicie i automatycznie. Jesli dziala, przechodzimy do nastepnej szyby. 4. Szyba pasazera - programujemy z fotela pasazera powtarzajac procedure pkt. 2 i 3. 5. Szyby pasazerow na tylnych siedzeniach - analogicznie pkt. 2 i 3. 6. Kontrola dzialania szyb z panelu kierowcy. W razie czego powtorka pkt. 2 i 3 z panelu kierowcy. 7. Wylaczamy zaplon. Powinno zadzialac, jesli to tylko sprawa „rozprogramowania”. Przerabialem dwa razy. Edited February 16, 2022 by Christoph 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopa Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 19 godzin temu, Christoph napisał: Po odlaczeniu/padnieciu akumulatora musialem u siebie na nowo zaprogramowac szyby we wszystkich drzwiach. Z panelu kierowcy nie moglem otworzyc zadnej poza swoja, ale rowniez tylko skokowo, nie automatycznie. Jesli nie ma usterki elektrycznej, szyby programuje sie w nastepujacy sposob: 1. Wlaczamy zaplon 2. Zaczynamy od szyby kierowcy: Nacisnac i trzymac przycisk „w dol” az szyba zjedzie na dol i przytrzymac jeszcze przez 2 sek. 3. Nastepnie ciagnac i trzymac przycisk „w gore” az szyba sie zamknie calkowicie; przytrzymac 2 sek. Mozna skontrolowac, czy szyba bedzie otwierala sie calkowicie i automatycznie. Jesli dziala, przechodzimy do nastepnej szyby. 4. Szyba pasazera - programujemy z fotela pasazera powtarzajac procedure pkt. 2 i 3. 5. Szyby pasazerow na tylnych siedzeniach pkt. 2 i 3. 6. Kontrola z panelu kierowcy poszczegolnych szyb. W razie czego powtorka pkt. 2 i 3 z panelu kierowcy. 7. Wylaczamy zaplon. Powinno zadzialac, jesli to tylko sprawa „rozprogramowania”. Przerabialem dwa razy. Dzięki za podpowiedzi, zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christoph Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 4 godziny temu, wojtopa napisał: Dzięki za podpowiedzi, zadziałało. Ciesze sie. Metoda jest prosta, ale mnie sie sprawdzila 2 razy w Subaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts