H0RN1 5 Posted March 3 Share Posted March 3 Witam, dzisiaj przytrafiła mi się dziwna sytuacja. Otóż na wybojach zaczęły mi migać lampy w mojej imprezie '05. Lampy kończą żywot, czy raczej kwestia elektryki? Link to post Share on other sites
ewemarkam 1202 Posted March 3 Share Posted March 3 Witam, dzisiaj przytrafiła mi się dziwna sytuacja. Otóż na wybojach zaczęły mi migać lampy w mojej imprezie '05. Lampy kończą żywot, czy raczej kwestia elektryki?Porozpinaj kostki, psiknij czymś do styków i parę razy rozłącz i złącz. Może pomoże.A jak uderzasz w lampę to jest ok? 1 Link to post Share on other sites
SubaruLPG 96 Posted March 5 Share Posted March 5 Możesz mieć problem z wiązką, blastem bądź samymi żarnikami. Zrób tak jak wyżej jest opisane żarniki xenonowe z czasem tracą siłę świecenia i zaczynają mrygać 1 Link to post Share on other sites
drop3q 0 Posted March 6 Share Posted March 6 W dniu 3.03.2021 o 18:48, ewemarkam napisał: A jak uderzasz w lampę to jest ok? Tak, wtedy nie mruga. Dodatkowo zauważyłem, że mrugały tylko kiedy było ciepło (15-20 stopni). Gdy temperatura spadła przestały. 14 godzin temu, SubaruLPG napisał: żarniki xenonowe z czasem tracą siłę świecenia i zaczynają mrygać Żarniki są stosunkowo nowe, a też wątpię, żeby przestawały działać obydwa na raz, bo nie zużyłyby się równomiernie. Pogrzebię przy elektryce i zobaczę, czy gdy temperatura znowu wzrośnie sytuacja się powtórzy. Dzięki za odzew Link to post Share on other sites
mz56 195 Posted March 7 Share Posted March 7 (edited) Jeżeli przygasają obydwie strony, to stawiałbym na wiązki lub, co mniej prawdopodobne, bezpieczniki lub wyłącznik świateł. Przetwornice i palniki są oddzielne, więc skąd ta synchronizacja by się wzięła ? Należy szukać w części wspólnej dla obydwu stron. Przekaźnik ? Edited March 7 by mz56 Dopisek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts