Jump to content

Zapalenie się 3 żóltych kontrolek w tym samym czasie

dolm

Recommended Posts

Witam,

Wczoraj po odpaleniu auta zapaliły się 3 żólte kontrolki (jak na załączonym zdjęciu).

Miał ktoś może podobną sytuacje, albo wie co może być przyczyną tego problemu ?

Subaru Legacy V

Pozdrawiam,

Michał

155202451_763268504296155_3843148320520550471_n.jpg

Przydarza mi się czasem podobna sytuacja tzw. "święta trójca" ale wtedy świeci się Check Eng. trakcja i Cruise i najczęściej wyskakuje po zalaniu innej jakości paliwa, można skasować przez OBD. Czasem samo znika. Tu masz wątek: 

Niestety nie wiem co może oznaczać to w Twoim przypadku. Najpewniej będzie podpiąć się i sprawdzić błędy, OBD zawsze się przyda na przyszłość. 

53 minuty temu, Kotolot napisał:

Przydarza mi się czasem podobna sytuacja tzw. "święta trójca" ale wtedy świeci się Check Eng. trakcja i Cruise

Miałem tak kilka razy w legacy przy gazie. Błąd P0171 "uboga mieszanka". po skasowaniu OK. Może to to samo.

1 godzinę temu, dolm napisał:

Wczoraj po odpaleniu auta zapaliły się 3 żólte kontrolki (jak na załączonym zdjęciu).

Miał ktoś może podobną sytuacje, albo wie co może być przyczyną tego problemu ?

Oznacza to tyle, że zarejestrowany jest jakiś błąd. Bez OBD/SSM/wymrugania (wątpię, że w tej generacji jeszcze się tak da) niczego się nie dowiesz, może być wszystko.

• 2 months later...
3 minuty temu, motofun napisał:

Ogarnales juz temat kontrolek? Jaki silnik masz w Subaru?

a jak myślisz, jaki może być powód zapalenia się tych kontrolek?

W dislach tak czasami objawial sie problem ze swiecami zarowymi, w bezyniaku nie spotkalem sie z tym problemem,ale moze tez miec zwiazek z LPG.

Fakt ze to dziwne,ale po konroli swiec okazalo sie ze 2 szt nie dzialaja,a po wymianie problem zniknal.

Godzinę temu, motofun napisał:

Podstawa to przeswietlenie komputerow.Reszta to luzne dywagacje na temat.

skoro zdajesz sobie z tego sprawę, to po co te dywagacje? Każdy zapisany błąd w ECU będzie sygnalizowany świecącymi się kontrolkami na desce, a tych błędów jest od cholery. U mnie w OBK świecą się kontrolki i nie mają nic wspólnego z LPG.

• 7 months later...