Francisza Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Hejho Pytanie z gatunku dziwnych - czy ktoś z Was orientuje się w możliwości zmodyfikowania maski w ostatnim forku XT (Forek IV) tak, by móc (znów-w II i III miałam) mieć kurnik (wlot powietrza)? przepaczałam aledrogo i oeliks i nic :/ da się zamontować coś z innej edycji forka lub innego modelu? dzięks 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek101 Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Coś takiego, to tylko chyba w US. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał W. Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Gdzieś na rynkach azjatyckich Forester XT (SJ) miał kurnik więc może i oryginał da się zdobyć ale pewnie nie łatwo i raczej nie tanio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Francisza Posted February 23, 2021 Author Share Posted February 23, 2021 5 minut temu, adek101 napisał: Coś takiego, to tylko chyba w US. wygląda trochę jak rozwiązanie z Levorga tylko wpasowane w maskę forka. tak czy siak cudo. 6 minut temu, Michał W. napisał: Gdzieś na rynkach azjatyckich Forester XT (SJ) miał kurnik więc może i oryginał da się zdobyć ale pewnie nie łatwo i raczej nie tanio. ano tego się właśnie obawiam. nie wiem w ogóle czy trzeba wymienić całą maskę na taką z kompletnym kurnikiem (jak na powyższym foto) czy wystarczy wycięcie wlotu i założenie nadstawki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukson Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 (edited) Dobrze poszukać na necie to są customowe maski do kupienia w USA. W Japonii też chyba mają https://www.japanparts.com/parts/detail/52767 Edited February 23, 2021 by Kukson Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Godzinę temu, adek101 napisał: Coś takiego, to tylko chyba w US. Tu masz dokładnie to samo https://www.importimageracing.com/products/compressive-tuning-xti-autodromo-hood-subaru-forester-xt-2014-2018 https://compressivetuning.com/product/xti-autodromo-hood/ tanio nie jest , ale za to jak to wygląda - na urodziny sobie kupię a tu inne https://echochu.en.made-in-china.com/product/SKYxiQrCAXWO/China-Sti-Subaru-Forester-2015-Carbon-Fiber-Hood-Bonnet.html http://www.jskracing.com/product_view.aspx?pid=535&id=3709# https://www.carousell.sg/p/subaru-forester-xt-sj-custom-scoop-bonnet-243157600/ https://www.mudah.my/NEW+forester+SJ+XT+front+hood+bonnet+bodykit-84533490.htm 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON Pietro Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Ile daje wlot na masce...zupełnie inne auto, przestaje byc nudne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKK Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 Cena nie jest dramatyczna. Ciekawe czy/jak faluje tak przy 170km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 29 minut temu, MKK napisał: Cena nie jest dramatyczna. Ciekawe czy/jak faluje tak przy 170km/h 1150 USD + VAT + transport to wyjdzie co najmniej 6500 PLN i to nie dramat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 9 godzin temu, DON Pietro napisał: Ile daje wlot na masce...zupełnie inne auto, przestaje byc nudne. No, przypomina wczesne RAV4 z turbo dieslem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON Pietro Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 3 minuty temu, Knurek1111 napisał: No, przypomina wczesne RAV4 z turbo dieslem Nie gadaj że bardziej podoba Ci się goła maska Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 8 godzin temu, dommarc napisał: 1150 USD + VAT + transport to wyjdzie co najmniej 6500 PLN i to nie dramat ? a ile maska w aso zwykla wyjdzie? jak dla mnie, nie jest to chora cena. pytanie tylko w jakim stanie przyjdzie z usa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 57 minut temu, Knurek1111 napisał: No, przypomina wczesne RAV4 z turbo dieslem albo maski sti od lanosa w gore... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKK Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 9 godzin temu, dommarc napisał: 1150 USD + VAT + transport to wyjdzie co najmniej 6500 PLN i to nie dramat ? Widzę także oferty z inną ceną. Poza tym, warto porównać z ceną "normalnej" maski Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 54 minuty temu, M_isza napisał: a ile maska w aso zwykla wyjdzie? jak dla mnie, nie jest to chora cena. pytanie tylko w jakim stanie przyjdzie z usa. Dla mnie to jest absurdalnie chora cena Oryginał aluminiowy (2-2,5 tys), naprawdę dobrej jakości zamiennik aluminiowy 1,2-1,5 tys. Ja swoją używaną w idealnym stanie, oryginalną, w kolor, kompletną z wygłuszeniami i kierownicą powietrza do intercoolera kupiłem za 1600 z transportem. 3 minuty temu, MKK napisał: Widzę także oferty z inną ceną. Poza tym, warto porównać z ceną "normalnej" maski tego modelu ? https://compressivetuning.com/product/xti-autodromo-hood/ podeślij link, bo ja na nią "zachorowałem". Mam plan na prezent na urodzinowy . Na razie szukam jakiegoś sensownego cenowo transport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliwer Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 może hurtem wyjdzie taniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 3 minuty temu, Guliwer napisał: może hurtem wyjdzie taniej? a byłbyś zainteresowany zakupem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliwer Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 1 minutę temu, dommarc napisał: a byłbyś zainteresowany zakupem ? Tak, niebieski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Teraz, Guliwer napisał: Tak, niebieski. One są białe trzeba jeszcze pomalować Unpainted Coated with white gel coating Fiberglass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliwer Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 1 godzinę temu, dommarc napisał: One są białe trzeba jeszcze pomalować Unpainted Coated with white gel coating Fiberglass OK, bo nie widziałem o którym "linku" mówimy. Może być, XTi Autodromo wygląda obłędnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 4 godziny temu, DON Pietro napisał: Nie gadaj że bardziej podoba Ci się goła maska Może i nie podoba. Ale po ośmiu latach z legacy diesel wiem jak zachowuje się kurnik w różnych warunkach na autostradzie I to bywa uciążliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 15 godzin temu, Michał W. napisał: Gdzieś na rynkach azjatyckich Forester XT (SJ) miał kurnik więc może i oryginał da się zdobyć ale pewnie nie łatwo i raczej nie tanio. Osobiście ustrzelone w Singapurze... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 2 minuty temu, Knurek1111 napisał: Może i nie podoba. Ale po ośmiu latach z legacy diesel wiem jak zachowuje się kurnik w różnych warunkach na autostradzie I to bywa uciążliwe. Jaka uciążliwość TTTM Miałem FXT MY2003 z wlotem. Teraz mam FXT MY2015 bez dziury w masce, a powietrze do intercoolera idzie w tunelu pod maską. Przy prędkościach "autostradowych+" maska w nowym też faluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargond Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 (edited) Fajny pomysł i na pewno dodaje charakteru... Tylko pytanie - jak kwestia wygłuszenia tej maski z linków + fartuch czy jest on dodany do tych ofert czy samemu rzeźbisz ? Osobiście dla mnie cena za wysoka jak na taki bajer...ale każdy robi co chce ! Jak będziesz miał zamontowany kurnik to proszę pochwal się zdjęciami - chyba że ktoś taki już jest na forum :-) W SH falowanie maski przez kurnik nie było aż tak irytujące - gorszy był dźwięk przepychanego powietrza w tym samym momencie ;-) Ten autodrom wygląda najlepiej - pozostałe to doklejka kurnika z SH/SG do maski z SJ -> wygląda to dziwnie - nie pasuje według mnie... Edited February 24, 2021 by Nargond Mały update Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommarc Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 (edited) Chyba nie ma "rzeźby" - The Autodromo hoods are proudly made and produced in California, USA. Each hood will be made with care and attention to detail will be met with the Compressive Tuning standards. Our Autodromo hoods are the closest things to a pure “plug-and-play” product and will require minimal prep before installation. Edited February 24, 2021 by dommarc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts