Jump to content

Drgania na biegu jałowym w lanosie

KocembaX

Recommended Posts

Świece ostatnio wymienione wraz z rozrządem niecały miesiąc temu w Carfit Nowy Sącz, więc taki serwis jak ten chyba powiedziałby mi że coś jest dodatkowo zużyte, ale sprawdzę to jeszcze, wielkie dzięki. Jest możliwość że poprzedni właściciel włożył jedną masę i to może być powodem silnych drgań? Jednak dopiero  pierwszy raz one się pojawiły. Z góry dzięki za każdą informację. 

lpg jest nowy, ma ledwo tydzień, błąd dotyczył 3go tłoka, nie pracuje. Świece wymieniane miesiąc temu razem z rozrządem. Mam nadzieję że skończy się na cewce, chociaż w ej204 może chodzić niestety o luzy. Byłem dzisiaj w carfit i termin mam dopiero na wtorek, cena za regulacje zaworów to 2 tysiące..... nie wiem jak w przypadku cewki.

jaki błąd 3 cylindra misfire?

może być to wina luzów zaworowych, może być dół silnika zniszczony, wtryskiwacz na tym cylindrze może być z złej formie i po przejściu na LPG wywala błąd. raczej nie doszukiwałbym się problemów w instalacji gazowej sprawdzić jednak nigdy nie zaszkodzi.

Regulacja w tym silniku nie jest na śrubkę ale cena usługi będzie zależeć od tego ile trzeba kompensować luzów.

Wtryskiwacze można próbować czyścić w myjce ultradźwiękowej. (nie są to ultra precyzyjne układy)

Swoje w EJ25 czyściłem jest poprawa ale dalej w niskich partiach obrotowych silnik nie pracuje idealnie.

• Thanks 1

Instalacja lpg w 100%ok, dzisiaj po godzinie 16 będę wymieniał cewkę i świecę, sprawdzę jeszcze raz ten błąd i podam jego oznaczenie. Jeżeli cewka i świeca okażą się nie wadliwe to pewnie będzie rzecz o których pan mówi. Dziękuję za pomoc!!!!