Perzon Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 Witam, Przy obecnych niskich temperaturach pewna rzecz mocno daje mi w kość z moim SG. Chodzi o różnej maści hałasy pochodzące z wnętrza auta, stuki plastików, skrzypienie itp. Czy ktoś walczył z tym tematem ? Jakieś "typowe" dla tego modelu miejsca które można poprawić ? Póki co wyciszyłem osłony słupków, które czasem klekotały na wybojach i roletę bagażnika, ale po przesiadce z leciwego Volvo S70 mocno irytują mnie te hałasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1990 Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 wycisz bagażnik mata i bedzie duża poprawa ,tam jest najwięcej irytujących hałasów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaroz Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perzon Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 16 minut temu, yaroz napisał: To na pewno redukuje szymy w trakcie jazdy, ale jak z hałasami plastików ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaroz Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Może spinki połamane, boczki drzwi, słupki plastikowe, tylną klapa (wkoło plastiku klapy mam uszczelkę drzwiową) dobrze jest też przesunąć rygiel tylnej klapy w stronę wnętrza auta, to bardzo dużo daje z tym że, trzeba potem mocniej klapa trzaskać bo się ciężej domyka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perzon Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 1 godzinę temu, yaroz napisał: Może spinki połamane, boczki drzwi, słupki plastikowe, tylną klapa (wkoło plastiku klapy mam uszczelkę drzwiową) dobrze jest też przesunąć rygiel tylnej klapy w stronę wnętrza auta, to bardzo dużo daje z tym że, trzeba potem mocniej klapa trzaskać bo się ciężej domyka. Spinki mam całe, bo wymieniałem ostatnio - dałem jakieś od peugeota z piankami, jest poprawa jeśli o same drzwi chodzi. Chyba rozbiore co sie da i podloze piankowe uszczelki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccdd Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 W dniu 21.02.2021 o 10:58, yaroz napisał: Cześć. Planuje taki sam zabieg w swoim przedlifcie SG i mam pytanie. Ile metrów weszlo Ci tej maty 2.5 mm z bitmat, a ile pianki? Póki co u mnie zrobione nadkola od zewnątrz plus plastik tylnej klapy i wyszło 2 metry kwadratowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaroz Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Nie pamiętam dokładnie, ale ja wziąłem metrówkę i mierzyłem, i zaokroągląłem potem do równych metrów, bo i tak jak kupowałem to trzeba było to zaokrąglać do pełnych metrów, bo tak chciał sprzedawca. Przykładowo: jedne drzwi przednie 60x100cm x,2 czyli π razy oko na jedne przednie drzwi 1,2 m2 maty butylowej, na dwoje przednich drzi wychodzi ok 2,5 m2 (wytłumienie wnęki i zamknięcie jej potem też tą samą matą) potem jeszcze na boczek plastikowy poszła ta pianka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts