szymo284 Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Witam, pierwszy raz mam okazję jeździć boxerem i to jeszcze w dodatku w dieslu, i martwi mnie trochę jego odpala czy to jest normalne odpalanie w tych silnikach, dodam jeszcze że po nocy jak się go odpali to stuka coś w silniku. VID_20210219_205332.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 (edited) Zacznij od tego: Druga sprawa. Masochista jesteś? Kupiłeś klekota, był to w pełni świadomy zakup? Czytałeś o awariach tego silnika, tych bardzo kosztownych? Edited February 19, 2021 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymo284 Posted February 19, 2021 Author Share Posted February 19, 2021 Tak jak najbardziej liczę się z kosztownymi naprawami, ale sęk w tym że nie wiem od czego zacząć żeby chodziło jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 Trzeba poszukać modelu w benzynie. Najlepiej z turbo, zrobić mapkę i wtedy to chodzi jak należy. 2 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutra80 Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 szymo szczerze to jak na klekota nie brzmi to tak źle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajax Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 W dniu 19.02.2021 o 21:29, szymo284 napisał: Witam, pierwszy raz mam okazję jeździć boxerem i to jeszcze w dodatku w dieslu, i martwi mnie trochę jego odpala czy to jest normalne odpalanie w tych silnikach, dodam jeszcze że po nocy jak się go odpali to stuka coś w silniku. VID_20210219_205332.mp4 W moim byłym OBK Diesel podobny efekt dawały wtryski (jeden z nich lał)). Zerknij czy przypadkiem spaliny nie mają nietypowego koloru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted February 23, 2021 Share Posted February 23, 2021 To normalne, nie przejmować się - takie spalanie kiedy się nie nagrzeje. Pomagają dodatki które podnoszą "cetanowość"? Co ciekawe przy nowym u mnie tego nie było ale po 10kkm już tak Auto ma zrobione 250kkm silnik wymieniony przy 150kkm ale rocznik 2009. Podobno mam już silnik bez wadliwego wału. Aha, Shell vpower diesel tez pomaga nie aż tak bardzo ale dużo szybciej przestaje stukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts