Jump to content

Nie odpala Subaru


mariuszbrzyzek
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry, mam następujący problem z moim Legacy 2.0 d. Pewnego poranka nie odpalił i stwierdziłem że to temperatura ponieważ spadła do - 25 stopni. W garażu odpalił po kilku próbach. Wymieniłem filtr paliwa i odpalał. Jeździłem parę dni jednań z rana lub po dłuższym postoju były problem y po odpaleniu przez kilkanaście sekund w początkowej fazie jazdy. Na trasie igła bez problemu. Dzisiaj po dniu postoju znowu nie odpala. Nie wiem w czym problem. Brakuje mi pomysłu. Check świeci się ze względu na EGR, bak pełny, wlany cleaner 0,5 na bak. Proszę o pomoc co może być przyczyna. Może jakiś czujnik temperatury? Poniżej nagranie video z próby odpalenia jednostki. Z góry dziękuję za pomoc! 

Link to comment
Share on other sites

18 minut temu, mariuszbrzyzek napisał:

Może jakiś czujnik temperatury?

może, jakie wskazania temperatury w dolocie pokazuje OBD? Coś nie widzę kontrolki świec żarowych, grzeją w ogóle?

Link to comment
Share on other sites

Świece wymienione na nowe. Dalej to samo. Pokazuje tylko błąd Egr, który de facto był już wymieniony parę miesięcy temu. Zakamac się idzie. Mechanik nic może. W garażu pali w minusie już nie. Do poniedziałku igła kilka lat nawet na dużych mrozach. Nie mam już pojęcia co to. Chyba że już po nim. 

Link to comment
Share on other sites

Świece wymienione na nowe. Dalej to samo. Pokazuje tylko błąd Egr, który de facto był już wymieniony parę miesięcy temu. Zakamac się idzie. Mechanik nic może. W garażu pali w minusie już nie. Do poniedziałku igła kilka lat nawet na dużych mrozach. Nie mam już pojęcia co to. Chyba że już po nim. Temperatura w dolocie ok

Link to comment
Share on other sites

Mam to samo :) walczę już 2 zimę :P buehehehheeh :) jutro odbieram samochód po wymianie łożysk i będę walczył dalej :) najrpostsza metoda:

Jak zostawisz na mrozie weź suszarkę do włosów i podgrzewaj kolejne elmenty: cewka, czujnik położenia wałka rozrządu, czujnik położenia wału :) Ja mam zamiar tak zrobić, bo wiem tyle, że na mrozie iskra pojawia się lsowo czyli raz jest raz nie, co oznacza, że w niskiej temp. coś nie styka :)

Link to comment
Share on other sites

22 minuty temu, mariuszbrzyzek napisał:

Świece wymienione na nowe

a napięcie do nich dochodzi? rozgrzewają się?

 

22 minuty temu, mariuszbrzyzek napisał:

Temperatura w dolocie ok

sprawdzałeś poprzez OBD jakie są wskazania przed odpaleniem?

 

4 minuty temu, Szymon Koronkiewicz napisał:

Mam to samo

też masz diesela?

Link to comment
Share on other sites

Podobno wszystko ok z tym o co pytacie. Mechanik twierdzi że wtryskiwacze. Dziwne na plusie śmiga i odpala w mrozie kaplica. Ma mieć lepszy komp i sprawdzić. Tydzień w plecy i nic nie wiem. Jak wtryskiwacze to nie ma się co bawić znając Subaru trzeba nowe i silnik rozbierać w co już nawet nie mam ochoty się bawić. Mi już nic do głowy nie przychodzi. Jestem przegrany w tym temacie i pewnie goście pół auta w 3 miesiące wymienia i nic z tego nie będzie. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...