pianchi Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Pokazał się nowy Forester Sport, pierwsze zdjęcia udostępnił Pan Andrzej Koper @Andrzej Koper Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawels1 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 a ten sport ????? to na czym polega 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 (edited) Rozumiem, ze Sport oznacza dołożenie tych „gustownych” czerwonych plastików w środku i na zewnątrz? A, widzę, ze logo e-boxer tez na czerwono. Niceeee Edited January 30, 2021 by Tsunetomo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 (edited) Latem oglądałem takiego sprowadzonego z USA z 2.5L, wygląda bardzo fajnie. Zdecydowanie wyróżnia się na drodze. Edited January 30, 2021 by ir3n3usz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacocz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Dziwne to wszystko . Okno dachowe na wyposażeniu z wersji najwyższej ale siedzenia z tyłu bez ogrzewania jak z najuboższej . Chyba dalej dla mnie Platinum jest najlepszym wyborem . Szkoda tylko że dalej nie ma odpowiedniego napędu . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunetomo Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 17 minut temu, Jacocz napisał: Dziwne to wszystko . Okno dachowe na wyposażeniu z wersji najwyższej ale siedzenia z tyłu bez ogrzewania jak z najuboższej . Chyba dalej dla mnie Platinum jest najlepszym wyborem . Szkoda tylko że dalej nie ma odpowiedniego napędu . Toż to wersja sport! Z tylu nikt z założenia nie jeździ. Prawdziwy „driver’s car” skupiony na emocjach z jazdy i odczuciach kierowcy, ekstatycznego wręcz połączenia konia i jeźdźca. A nie, to chyba było z Mazdy... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KermitFrog Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Rozmawiałem z handlowcem, podobno w sport jeszcze nie ma harman kardon, mimo, że na bazie platinum. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristofor Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 2 godziny temu, Tsunetomo napisał: Rozumiem, ze Sport oznacza dołożenie tych „gustownych” czerwonych plastików w środku i na zewnątrz? A, widzę, ze logo e-boxer tez na czerwono. Niceeee Takich czasów doczekaliśmy. Ostatnio widziałem Alfa Romeo Giuliettę w wersji Veloce, która charakteryzuje się silnikiem 2.0 Diesel i ma powyżej 10 sek. do 100 km.h. więc Forek też może być "Sport". Zwracam uwagę że SIP nie drażni lwa i nazywa wersję Black Edition. Szkoda, że podobnie jak na rynkach azjatyckich wersja Sport nie jest pretekstem do wprowadzenia wersji 2.5. Niech będzie droższy, ale też niech będzie jakiś wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-555 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 A czy na pedałach gazu i hamulca są założone nakładki plastikowe na czas transportu Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-555 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Super , że klamki w kolorze nadwozia, czy model sport jest serynie na tych felgach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Ostatni prawdziwy Sport to byl XT MY18 Sport(dawniej Platinum). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek89 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 (edited) Tylko felgi mi się podobają w tej wersji... Edited January 30, 2021 by Grzesiek89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rok z Bagien Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 4 godziny temu, pawels1 napisał: a ten sport ????? to na czym polega Właśnie po to, by nie drażnić tego forum nie ma w Polsce żadnej wersji Sport. Ta powyżej też nią nie jest. To Special Edition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Misza. Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Gdzie Ty tam widzisz plastikowe nakładki? Godzinę temu, e-555 napisał: A czy na pedałach gazu i hamulca są założone nakładki plastikowe na czas transportu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazy_moose Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 To "ficzer" sport'a, special edition https://www.subaru.pl/datasheet/2021forester.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
emdzy Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 nie rozumiem takiej stylizacji bez dorzucenia koni pod maskę. Kojarzy mi się to z seryjnym najsłabszym BMW na który który ktoś w stodole dokleja literkę M na klapie bagaznika (naklejka oczywiście kupiona na allegro za 2 zł)... niby szpan jest ale po co? Zobaczcie Mercedesa e63 w wersji AMG, z zewnątrz praktycznie bez zmian nadal piękna ociężała limuzyna a pod maską potwór... Tutaj nie dodali nawet harmona aby wycie silnika było bardziej słyszalne? to już wole platinium. Widząc cennik ciesze się że kupiłem platinium w lutym zeszłego roku jeszcze po normalnym kursie euro... Przy aktualnej cenie i kursie wersja platinium staje do konkurencji z Volvo XC60 i chyba robi się droższa od od najbogatszej wersji rav4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sierot Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 W dniu 30.01.2021 o 20:03, Lisek napisał: Ostatni prawdziwy Sport to byl XT MY18 Sport(dawniej Platinum). Najlepiej w kolorze Venetian Red Pearl Jak ja się cieszę, że zdążyłem kupić SJ z męskim silnikiem. Teraz zostałyby mi już tylko akcenty sportowe w postaci plastikowych dokładek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zyzol Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 2 godziny temu, emdzy napisał: nie rozumiem takiej stylizacji bez dorzucenia koni pod maskę. Kojarzy mi się to z seryjnym najsłabszym BMW na który który ktoś w stodole dokleja literkę M na klapie bagaznika (naklejka oczywiście kupiona na allegro za 2 zł)... niby szpan jest ale po co? Aż tak fantazja ich nie poniosła. Nie ma znaczków STI Odpustowe wstawki w czerwonym kolorze trzeba dać do oklejenia folią, albo pryskać plastidipem, nawet kosztem utraty osiągów Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmiciuk Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 z zewnątrz spoko ale środek imho słabo wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazy_moose Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 8 hours ago, emdzy said: nie rozumiem takiej stylizacji bez dorzucenia koni pod maskę. Kojarzy mi się to z seryjnym najsłabszym BMW na który który ktoś w stodole dokleja literkę M na klapie bagaznika (naklejka oczywiście kupiona na allegro za 2 zł)... niby szpan jest ale po co? Zobaczcie Mercedesa e63 w wersji AMG, z zewnątrz praktycznie bez zmian nadal piękna ociężała limuzyna a pod maską potwór... Tutaj nie dodali nawet harmona aby wycie silnika było bardziej słyszalne? to już wole platinium. Widząc cennik ciesze się że kupiłem platinium w lutym zeszłego roku jeszcze po normalnym kursie euro... Przy aktualnej cenie i kursie wersja platinium staje do konkurencji z Volvo XC60 i chyba robi się droższa od od najbogatszej wersji rav4? Stylizacja, stylizacją .... może być oby się to nie nazywało sport Te ceny teraz to jakaś lekka pomyłka. Ja jestem zadowolony, że zakupiłem poczciwego Forka e-boxera (wersja exclusive ~150k pln) i będę tutaj stanowczy: wyje CVT, boxer zarąbiście mruczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristofor Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Według cennika e-boxer w wersji Sport będzie kosztował prawie 180 tys. zł. Natomiast wersja 2,5 sport u mnie po sąsiedzku w Kaliningradzie będzie kosztować 120 tys. zł. netto. Jeśli to prawda że mogę zarejestrować nowe auto kupione za granicą w cenie netto, to po zapłaceniu cła, okrutnej akcyzy i VAT-u wyjdzie ok. 20 tys. drożej od krajowego, ale z silnikiem 2.5. To wciąż poniżej 200 k i mniej więcej cena Mazdy CX 5 z silnikiem 2.5 i napędem 4x4 w dobrej wersji. Co ważne, mamy wersję europejską, nowe auto, a z tego co wiem bardzo dobry kontakt ASO Gdańsk i Kaliningrad. Być może na przeglądy trzeba by jeździć do KGD, chociaż ASO to ASO. Zresztą jak ktoś mieszka w Gdańsku czy Olsztynie, to przyjemne z pożytecznym połączy i jeszcze wagonik papierosów przywiezie. Czy ktoś z Forumowiczów może mi potwierdzić, że mogę zarejestrować nowe auto w PL nawet jak nie spełnia norm Euro? Z tego co pamiętam, przy okazyjnym imporcie jest taka możliwość. P.S. Niestety OBK 3.6 już tak dobrze nie wygląda i po wszystkich zabiegach wychodzi ok. 270 tys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo11 Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 (edited) 6 godzin temu, Kristofor napisał: Według cennika e-boxer w wersji Sport będzie kosztował prawie 180 tys. zł. Natomiast wersja 2,5 sport u mnie po sąsiedzku w Kaliningradzie będzie kosztować 120 tys. zł. netto. Jeśli to prawda że mogę zarejestrować nowe auto kupione za granicą w cenie netto, to po zapłaceniu cła, okrutnej akcyzy i VAT-u wyjdzie ok. 20 tys. drożej od krajowego, ale z silnikiem 2.5. To wciąż poniżej 200 k i mniej więcej cena Mazdy CX 5 z silnikiem 2.5 i napędem 4x4 w dobrej wersji. Co ważne, mamy wersję europejską, nowe auto, a z tego co wiem bardzo dobry kontakt ASO Gdańsk i Kaliningrad. Być może na przeglądy trzeba by jeździć do KGD, chociaż ASO to ASO. Zresztą jak ktoś mieszka w Gdańsku czy Olsztynie, to przyjemne z pożytecznym połączy i jeszcze wagonik papierosów przywiezie. Czy ktoś z Forumowiczów może mi potwierdzić, że mogę zarejestrować nowe auto w PL nawet jak nie spełnia norm Euro? Z tego co pamiętam, przy okazyjnym imporcie jest taka możliwość. P.S. Niestety OBK 3.6 już tak dobrze nie wygląda i po wszystkich zabiegach wychodzi ok. 270 tys. Oj,chyba będziesz musiał nim jeździć na radzieckich tablicachprzez 6 m-cy i zrobić ileś tam tyś km żeby go sprowadzić oficjalnie i zarejestrować ale mogę się mylić. Ta kwestia była poruszana na TF przez Dyrekcję o ile dobrze pamiętam. O braku gwarancji w Polsce chyba wiesz,ale masz takową w Rosji. Od stycznia zmieniły się normy emisji spalin więc może być zonk. Jeżeli te wszystkie plotki cenowe typu 230 kpln za nowego OBK się potwierdzą to już lekkie przegięcie. Edited February 4, 2021 by olo11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaca68 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 9 godzin temu, olo11 napisał: Jeżeli te wszystkie plotki cenowe typu 230 kpln za nowego OBK się potwierdzą to już lekkie przegięcie. Będzie w cenie nowego Highlandera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 9 godzin temu, olo11 napisał: Oj,chyba będziesz musiał nim jeździć na radzieckich tablicachprzez 6 m-cy i zrobić ileś tam tyś km żeby go sprowadzić oficjalnie i zarejestrować ale mogę się mylić. Ta kwestia była poruszana na TF przez Dyrekcję o ile dobrze pamiętam. O braku gwarancji w Polsce chyba wiesz,ale masz takową w Rosji. Od stycznia zmieniły się normy emisji spalin więc może być zonk. Jeżeli te wszystkie plotki cenowe typu 230 kpln za nowego OBK się potwierdzą to już lekkie przegięcie. Na ile pamietam to Dyrekcja kiedys wspomniala ze SIP uzna w PL gwarancje na auto kupione w Rosji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo11 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Godzinę temu, Jaca68 napisał: Będzie w cenie nowego Highlandera Wczoraj zetknąłem na test Highlandera na ZacharOff i powiem że wstydu nie ma,ciekawe jak się tym jeździ ale kawał pakownego wozu,całkiem fajny van w opakowaniu SUV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts