Jump to content

Radio samo się wyłącza

Bajer98

Recommended Posts

Witam. Od momentu kupna mam pewien kłopot z radiem. Nie wkurzało mnie to jakoś, ale trzeba się tym zająć. Mianowicie podczas słuchania muzyki radio samoistnie potrafi się wyłączyć i samo włączyć po kilku sekundach albo nawet i minutach. Ktoś wie, gdzie szukać problemu? Pacjent Legacy IV lift

Edited by Bajer98

31 minut temu, Bajer98 napisał:

Witam. Od momentu kupna mam pewien kłopot z radiem. Nie wkurzało mnie to jakoś, ale trzeba się tym zająć. Mianowicie podczas słuchania muzyki radio samoistnie potrafi się wyłączyć i samo włączyć po kilku sekundach albo nawet i minutach. Ktoś wie, gdzie szukać problemu? Pacjent Legacy IV lift

Myślę że to raczej problem samego radia.

Może @LosioDriver coś więcej pomoże. 

Sam miałem kiedyś problem w Suzuki Ignis z fabrycznym radiem, nie udało mi się go naprawić, za używane chcieli dużo pieniędzy i to jeszcze bez kodów. Wymieniłem na inne niefabryczne.

2 godziny temu, Bajer98 napisał:

W zeszłym tygodniu miałem taki przypadek w Kenwoodzie z SG, sporo czasu szukanie zajęło ale udało się. Problemem jeden rezystor w linii ACC.

Może to to samo. W zimie częściej takie smaczki wychodzą.

• Thanks 1
  • Upvote 2

6 godzin temu, LosioDriver napisał:

W zeszłym tygodniu miałem taki przypadek w Kenwoodzie z SG, sporo czasu szukanie zajęło ale udało się. Problemem jeden rezystor w linii ACC.

Może to to samo. W zimie częściej takie smaczki wychodzą.

Jeżeli radio "ma pamięć" tzn zachowuje ustawienia to właśnie cała linia ACC jest do sprawdzenia. Jeżeli nie radio, co jak najbardziej jest możliwe, to prawdopodobny jest też problem ze stacyjką. Ktoś mógł wcześniej grzebać i przegrzać styk w stacyjce robiąc zwarcie bądź zasilając coś z tej linii. 

• Thanks 1

11 godzin temu, archi_voo napisał:

Jeżeli radio "ma pamięć" tzn zachowuje ustawienia to właśnie cała linia ACC jest do sprawdzenia. Jeżeli nie radio, co jak najbardziej jest możliwe, to prawdopodobny jest też problem ze stacyjką. Ktoś mógł wcześniej grzebać i przegrzać styk w stacyjce robiąc zwarcie bądź zasilając coś z tej linii. 

Od pamięci jest jeszcze dodatkowy kondensator, co może zmylić.

Odkopię temat jeszcze. Wczoraj zauważyłem, że tylne głośniki w drzwiach nie grają. Podział dźwięku jest po równo na przód i tył a gra tylko przód dopiero, gdy podział dam na sam tył to dopiero tylne działają. Ma to coś wspólnego z tym co opisałem wyżej?