wirach Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Witam. Miał ktoś może taką przygodę, że się obie osłony przegubów wewnętrznych "ujeb..." tzn uszkodziły od strony koła (Forek SH N/A , MT) Co mogło być przyczyną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel.wro Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 O cholera. Ja kiedyś na raz dwie opony w rowerze przebiłem, ale żeby takie cuda? Niemniej warto od razu zadzialać z wymianą osłon i uzupełnienia smaru, to moze przeguby będą żyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Ja tak miałem, ale nie szukałem dziury w całym tylko wymieniłem. W zasadzie bez głębszego zastanowienia dlaczego akurat obie na lewej półosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirach Posted January 29, 2021 Author Share Posted January 29, 2021 tylko że w moim przypadku jedna manszneta byłą świerzo po wymianie, a oba przeguby nie wykazywał żadnych objawów uszkodzenia ( jedyny "czynnik" ryzyka - potencjalny sprawca to "przepłynięcie" szczurem 200 metrów błonnej drogi) 21 minut temu, ewemarkam napisał: ale nie szukałem dziury w całym tylko wymieniłem. Dobra w sumie prawda na ch.... drążę temat - zakładam uniwersalne osłony za 6.5PLN sztuka ( bo wymiarami pasują i idealnie ) i w drogę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Dziwne że nową rozerwało. Ale może coś faktycznie zaliczyłeś podczas przeprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts