Sebastian W Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 (edited) Drodzy. CZy ktoś się orientuje , czy fabryczny H&K będzie grać na innych głośnikach niż H&K. Właśnie wywalam fabryczne radio z navi chyba je sprzedam bo po co mi one. Edited January 28, 2021 by Sebastian W Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawels1 Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 w sti nie słucha sie radia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 3 godziny temu, Sebastian W napisał: Drodzy. CZy ktoś się orientuje , czy fabryczny H&K będzie grać na innych głośnikach niż H&K. Właśnie wywalam fabryczne radio z navi chyba je sprzedam bo po co mi one. w Forku XT 2014 wywaliłem dziadowską serię i zamieniłem na Kenwooda. Tzeba było użyć modułu do sterowania z kierownicy i wzbudzania głośników/subwoofera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian W Posted January 29, 2021 Author Share Posted January 29, 2021 13 godzin temu, pumex1 napisał: w Forku XT 2014 wywaliłem dziadowską serię i zamieniłem na Kenwooda. Tzeba było użyć modułu do sterowania z kierownicy i wzbudzania głośników/subwoofera. Tak, to wiem. Juz mam wszystko ogarnięte. Chodzi mi raczej o fakt czy ewentualny kupujący ogarnie temat do innych głośników niż H&K? Nie chcę nikogo w trąbę zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 3 godziny temu, Sebastian W napisał: Chodzi mi raczej o fakt czy ewentualny kupujący ogarnie temat do innych głośników niż H&K? Nie chcę nikogo w trąbę zrobić przez analogię - zakładam, że mogą być jakieś dodatkowe moduły - szczególnie dotyczy to subwoofera, Ale to akurat nie są jakieś duże pieniądze. Dla przejściówki Kenwood -> głośniki HK koszt z tego co pamiętam nie przekroczył 200 PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian W Posted January 29, 2021 Author Share Posted January 29, 2021 a z ciekawości - ile można sobie życzyć za takie radio z navi ? z STI 2018. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 37 minut temu, Sebastian W napisał: a z ciekawości - ile można sobie życzyć za takie radio z navi ? z STI 2018. szczerze mówiąć ciężko mi powiedzieć po ile Twój model chodzi. Ja miałem z 2014 - więc starsza wersja. Poszła chyba za 500 (żona sprzedawała, więc nie pamiętam dokładnie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 7 godzin temu, Sebastian W napisał: a z ciekawości - ile można sobie życzyć za takie radio z navi ? z STI 2018. US/EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 22 godziny temu, pumex1 napisał: Ja miałem z 2014 - więc starsza wersja. Poszła chyba za 500 (żona sprzedawała, więc nie pamiętam dokładnie). Szymon, sprzedałeś HK za tyle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 1 minutę temu, anakinsky napisał: Szymon, sprzedałeś HK za tyle? nie pomnę czy to było 400 czy 500, bo to żona ogarniała. Ale było coś koło tego. To za mało czy za dużo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 W dniu 30.01.2021 o 13:25, pumex1 napisał: nie pomnę czy to było 400 czy 500, bo to żona ogarniała. Ale było coś koło tego. To za mało czy za dużo? Pytam orientacyjnie, bo sam sprzedaję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombelllooo Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Jeśli masz wersje USA to raczej niesprzedawalna, Jeśli EU to może kotś za 650-700 kupi jeśli masz z mapami to może za 800.. choć nie spodziewałbym się. Co jest z tą stacją nie ok wg Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian W Posted February 1, 2021 Author Share Posted February 1, 2021 Spoiler ze stacją nic źle, ale brakuje mi App Car play. TO wersja EU z mapami jakby coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 W dniu 1.02.2021 o 09:39, anakinsky napisał: Pytam orientacyjnie, bo sam sprzedaję... Troszkę w ciemno było strzelane jeśli chodzi o cenę, ale dogadaliśmy się z kupującymi, więc chyba było w miarę trafione poza tym co by złego nie mówić to HK ma dobry sprzęt. Mam fajne nagłośnienie do kina domowego na bardzo ładnych i niewielkich głośnikach + subwoofer i z Yamahą jak na takie dębowe ucho jak moje - grają zacnie. Pozbywałem się z 2 powodów - 1 kwestia aktualizacji nawigacji, a dwa - nie było żadnej współpracy z Android Auto. Skorzystałem z "Ken-wóda" ;), niektórzy mówią, że lepiej było brać Alpine w tej klasie cenowej, ale akurat wszedł pod koniec roku model z 2020, więc nie chciałem czekać na odpowiedź Alpine. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian W Posted February 8, 2021 Author Share Posted February 8, 2021 W dniu 29.01.2021 o 12:01, pumex1 napisał: przez analogię - zakładam, że mogą być jakieś dodatkowe moduły - szczególnie dotyczy to subwoofera, Ale to akurat nie są jakieś duże pieniądze. Dla przejściówki Kenwood -> głośniki HK koszt z tego co pamiętam nie przekroczył 200 PLN. Skąd brałeś moduł by wzbudzić HK . jestem teraz w punkcie audio - bebechy na wierzchu i nie możemy wzbudzić wzmaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 40 minut temu, Sebastian W napisał: Skąd brałeś moduł by wzbudzić HK . jestem teraz w punkcie audio - bebechy na wierzchu i nie możemy wzbudzić wzmaka Zlecałem wszystko firmie car-audio. Dam Ci namiar na PW to zadzwonisz do nich, może mają na stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRoZiOo Posted December 13, 2021 Share Posted December 13, 2021 pumex1 - daj namiar na tego gościa- ja mh głośniki Harmana sprzedam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts