kulczyk.jr Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Cześć, Dzisiaj oddałem spoiler do lakiernika i najchętniej chciałem mu go dać w dwóch elementach. Problem w tym, że śruby na łączeniach są zapieczone. Pytanie Co robić? Malować w całości? (Chyba nie wyjdzie za ładnie) Co jeśli ukręcę śruby? Co poradzicie w tym temacie? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 (edited) Póki gniazdo na krzyżak nie jest objechane, odwróć go do góry nogami, nalej WD40 i zostaw na noc. jak strzeli śruba to spojler powinien i tak sie rozlożyć i potem bedzie widać sam gwint, napsikaj WD40 żeby zmiękło, złap w imadło i poruszaj delikatnie calym spojlerem, powinno puścić. edit, chyba że to są śruby ,a w spojlerze jest zatopiony gwint jak we francuzach. Wtedy bedzie gorzej... musisz poczekac na kogoś kto to rozkręcał Edited January 26, 2021 by Matiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Ja bym malował w całości. Skoro na ”dzień dobry” nie idzie, nie szukałbym kłopotów i dodatkowych kosztów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzepas Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Zdajesz sobie sprawę, że tam w środku są dodatkowe śruby? Z nimi tak samo możesz mieć problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Ja malowałem w całości i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts