MAZII Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Witam chciałbym się dowiedzieć jakiś opini lub indormacji na temat Silnika 1.5 w Subaru 1.5 (mam to byc moj pierwszy samochód) i nie chce natchnąć się na kłopty Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hookie Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Dostałem na chwilę jako zastępcze i powiem tylko tyle, że ten silnik to straszliwa słabizna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAZII Posted January 25, 2021 Author Share Posted January 25, 2021 Rozumiem narazie poszukuje narazie tylko jedna osoba własnie z silnikiem 1.5 jest zaintersowana wymiana na Rav4 moją . I zalezy mi na zywotnosci nie osiagach podkreslam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max 84 Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Dla zaoszczędzenia nerwów i pieniążków szukaj 2.0 ten silnik jest za słaby wg mnie do tej budy.I nie jest on tak niezawodny jak 2.0Zdarzają się uszkodzenia panewek poszukaj na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artman84 Posted January 25, 2021 Share Posted January 25, 2021 Przejrzyj ogłoszenie jest sporo 1.5 z padniętym silnikiem. Mój dla odmiany zżerał olej w takim tempie, że nie nadążałem dolewać. Do tego spalanie jak w 2.0, o osiągach już nie wspomnę... Nie zależało mi na mocy, bo miało być do kręcenia się koło komina z 4x4 ale ten silnik to PORAŻKA. Szukałem długo, obejrzałem kilka i z każdym był jakiś problem.... w końcu trafiłem ,,rodzynka", a po 6 miesiącach nie nadążałem dolewać oleju... Oczywiście nikt Ci nie zagwarantuje, że z 2.0 nie będzie problemów ale jest o wiele większa szansa na bezproblemowa eksploatację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts