ajax 92 Posted January 21 Share Posted January 21 Chcę zamontować w moim Forku kamerę cofania. Rozważam dwie opcję Taką w lusterku lub jakąś nawigację z Aliexpres. Ktoś z Was robił coś takiego i może polecić jakieś rozsądne rozwiązanie. Link to post Share on other sites
BiP 219 Posted January 21 Share Posted January 21 Jak masz nawyk cofania "na lusterka" to na lusterku to dobra opcja, korzystasz odruchowo. Mam taką w busie, estetycznie wygląda to tak sobie, trzeba upchnąć kable. Jak mam w radiu, to zazwyczaj tylko rzut oka na koniec, czy może jeszcze poprawić. Dla odmiany małżonka tę w radiu uważa, a busa prowadziła ze dwa razy. W SJ nie mam kamery, może też bym włożył... Jak coś fajnego namierzysz na ali, pochwal się w wątku. Link to post Share on other sites
ewemarkam 1202 Posted January 21 Share Posted January 21 Dodam od Siebie że jeśli już chcesz kupować to dobierz sobie taką z diodami IR. Dużo lepiej widać niż na tej ze zwykłymi. Opcja z lusterkiem wstecznym jest dobra. Zwłaszcza że można dorwać też taką w której ekran z kamery zajmuje całe lusterko a nie jakiś mały wycinek. Można go sobie przesunąć jak na telefonie góra dół. Link to post Share on other sites
ajax 92 Posted January 22 Author Share Posted January 22 Ok dam znać. Na razie rozważam nawigację z Ali którą ma dwóch znajomych + kamera. Lub jakiś zestaw lusterko + kamera. Wszystko rozejdzie się o koszt montażu. Pewnie będę szukał kamery wifi/bt. Żeby uniknąć ciągnięcia kabli przez całe auto. Link to post Share on other sites
Mike-m 156 Posted January 22 Share Posted January 22 Ja założyłem, wprawdzie do SG, ale kamerę z Ali + podstawowy ekran w lusterku. Kamera dopasowana do klapy, dedykowana do mojego Forka. O montażu więcej w Nasze Subaru w moim wątku, ale dużo się nie zeszło, a przeciągnięcie jednego kabla to krótka piłka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to post Share on other sites
BiP 219 Posted January 22 Share Posted January 22 7 godzin temu, ajax napisał: Ok dam znać. Na razie rozważam nawigację z Ali którą ma dwóch znajomych + kamera. Lub jakiś zestaw lusterko + kamera. Wszystko rozejdzie się o koszt montażu. Pewnie będę szukał kamery wifi/bt. Żeby uniknąć ciągnięcia kabli przez całe auto. Daj, proszę linka, bo mi bardziej na nawigacji zależy jak kamerze. Link to post Share on other sites
ajax 92 Posted January 22 Author Share Posted January 22 4 godziny temu, Mike-m napisał: Ja założyłem, wprawdzie do SG, ale kamerę z Ali + podstawowy ekran w lusterku. Kamera dopasowana do klapy, dedykowana do mojego Forka. O montażu więcej w Nasze Subaru w moim wątku, ale dużo się nie zeszło, a przeciągnięcie jednego kabla to krótka piłka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Możesz podesłać link do tego co wybrałeś? 40 minut temu, BiP napisał: Daj, proszę linka, bo mi bardziej na nawigacji zależy jak kamerze. Nie wiem czy to dokładnie z tej aukcji ale mniej więcej coś takiego. W lutym jadę do mojego mechanika na przegląd to ma mi opowiedzieć co i jak z tymi nawigacjami. https://pl.aliexpress.com/item/32956568106.html?src=criteo&albch=remarketing&acnt=criteo-LF&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=157466&device=pc&aff_platform=criteo&clickid=6009b5cb77814aca7ff7229113009cf6_1611249099_32956568106 1 Link to post Share on other sites
Mike-m 156 Posted January 23 Share Posted January 23 16 godzin temu, BiP napisał: Daj, proszę linka, bo mi bardziej na nawigacji zależy jak kamerze. Proszę bardzo. https://www.aliexpress.com/i/33000087861.html Początkowo miałem taką w ramce na rejestracje, ale wygląda to marnie, a i jakość gorsza niż tej powyżej. a tutaj jak to u mnie wygląda: Link to post Share on other sites
Recommended Posts