Toimi Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Miał ktoś problem ze sprzęgłem? Subaru XV, rocznik 2013, przebieg 145 tys km. Szumi przy wciśniętym sprzęgle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Pewnie docisk do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 u mnie łapa w sprzęgle co jakiś czas skrzypi. Tak jest od nowości, było parę razy przesmarowywane ale po jakimś czasie i tak wraca. Podobno TTTM Zresztą jak wiele TTTM w Subaru... może łożysko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 10 godzin temu, Toimi napisał: Miał ktoś problem ze sprzęgłem? Subaru XV, rocznik 2013, przebieg 145 tys km. Szumi przy wciśniętym sprzęgle. do wymiany ...sprzęgła mają to do siebie , że trzeba wymieniać Można tylko łożysko oporowe wymienić i poczekać aż się reszta rozleci....ale chyba nie warto 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toimi Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Liczyłem że tylko łożysko ... a nie od razu całe sprzęgło. No to słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 1 godzinę temu, Toimi napisał: Liczyłem że tylko łożysko ... a nie od razu całe sprzęgło. No to słabo. W autach ze stałym napędem 4x4 sprzęgło dostaje zawsze w tyłek mocniej niż w konstrukcjach z napędem na (zazwyczaj) jedno koło. Uważam, że prawie 150kkm to i tak zacny wynik, bo ja w Legacy osiągałem około 80kkm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toimi Posted January 13, 2021 Author Share Posted January 13, 2021 No trudno, skoro ten typ tak ma, to ma. Dla mnie to pierwsze auto, w którym mam wymienić sprzęgło przy takim przebiegu. Moje L200 zrobiło 250tys, po czym sprzedane i dalszej historii jego nie znam, no ale tam napędy dołączane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts