saerty Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Dzień dobry Wiem temat wydawałoby się prosty i do ogarnięcia. Pacjent to Subaru Forester III 2009 rok Pb+LPG. Połamały mi się spineczki łączące roletę z zagłówkami tylnymi. Pierwsze kroki salon i serwis Subaru - brak w katalogu. Zadzwoniłem na dwa szroty i do osób które rozbierają swoje modele na części - ogólnie szok i niedowierzanie czego szukam. Sprzedadzą ale całe rolety. Dla jasności załączam schemat rolety z zaznaczonymi częściami o które mi chodzi. Może ktoś mi podpowie zamiennik lub numer części żeby łatwiej było znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Dzień dobry Wiem temat wydawałoby się prosty i do ogarnięcia. Pacjent to Subaru Forester III 2009 rok Pb+LPG. Połamały mi się spineczki łączące roletę z zagłówkami tylnymi. Pierwsze kroki salon i serwis Subaru - brak w katalogu. Zadzwoniłem na dwa szroty i do osób które rozbierają swoje modele na części - ogólnie szok i niedowierzanie czego szukam. Sprzedadzą ale całe rolety. Dla jasności załączam schemat rolety z zaznaczonymi częściami o które mi chodzi. Może ktoś mi podpowie zamiennik lub numer części żeby łatwiej było znaleźć.Bo to raczej nie występuje jako osobna część, myślę że zostaje Ci dorobienie na druku 3D. Zanieść im jedną nie dorobią druga:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
saerty Posted January 3, 2021 Author Share Posted January 3, 2021 cenna rada. Dziękuję za podpowiedź. Może ktoś u nas takie coś dorabia Link to comment Share on other sites More sharing options...
1uq Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Czyli chyba odkryłem tajemnice "czemu ta roleta się tak trzęsie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
saerty Posted January 4, 2021 Author Share Posted January 4, 2021 tylko 1uq nie dostaniesz nigdzie spinek... Jest masakra żeby dostać. Jakbyś jakimś cudem znalazł daj znać :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 A nie dopasujecie jakiejś obejmy z rurek pcv? Są do takich małych średnic może. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaswoj Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Dosyć prosto jest, mając dobre zdjęcie kompletnej części z każdej strony (najlepiej z linijką leżącą obok przedmiotu), odwzorować w 3D i wydrukować. U mnie zajawka właśnie się zaczęła i trwa w najlepsze Wydrukowałem sobie już "spinkę" do dywanika w Forku: Następna w kolejce jest spinka osłony silnika w STI, którą gdzieś zgubiłem. Mogę pomóc z projektem 3D (jak i późniejszym wydrukiem), najlepiej jest się uczyć na prawdziwych problemach 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts