Game Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Cześć - belki poprzeczne OEM założone na stałe zwiększają zużycie paliwa czy nie?- pytanie czysto teoretyczne, teoria wskazuje ze oczywiście / natomiast te OEM są mega płaskie i „opływowe” wiec...? Ktoś prowadził jakieś badania pod tym katem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 W dniu 3.01.2021 o 14:49, Game napisał: Cześć - belki poprzeczne OEM założone na stałe zwiększają zużycie paliwa czy nie? - pytanie czysto teoretyczne, teoria wskazuje ze oczywiście / natomiast te OEM są mega płaskie i „opływowe” wiec...? Ktoś prowadził jakieś badania pod tym katem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam co prawda Legacy, ale belki dachowe posiadam i jakiś czas z nimi jeździłem. Pewnie coś tam zwiększają, ale raczej na poziomie mililitrowym... W sensie, mój komputer pokładowy nie pokazywał nic więcej w stosunku do tego co jest bez belek. Niemniej jednak, na pewno było słychać dodatkowy szum podczas jazdy, szczególnie na autostradzie, stąd zdjąłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Same belki nie powinny powodować zauważalnego wzrostu zużycia paliwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts