Michał W. Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 (edited) Cześć. Dziś coś zaczęło mi stukać w kabinie pod przednią szybą. Tak jakby jakiś plastikowy element uderzał o inny na nierównej drodze, odgłos dochodzi gdzieś z głębi za schowkiem przed pasażerem lub z okolic prawego głośnika pod szybą. Oczywiście wszystko ze schowka i drzwi wyciągnąłem oraz przejrzałem i pomacałem elementy wnętrza. Jeśli macie pomysły to piszcie. Auto: Forester 2.0 my19, 43 tyś. przebiegu. IMG_0717.MOV Edited December 21, 2020 by Michał W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesiorip Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 (edited) Było coś podobnego u mnie może nie identyczne ale problemem było plastikowe podszybie pod wycieraczkami, ja to zdemontowałem i złożyłem raz jeszcze. Wyczyściłem jeszcze dokładnie z piachu uszczelkę tego podszybia. Może ściągnij jeszcze plastikowy słupek i sprawdź zapinki. Albo coś wpadło do nawiewu na szybę. Edited December 21, 2020 by Lesiorip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mio1 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Temat niestety też jest mi znany,może się zdziwisz ale ....przyzwyczaiłem się. Telepie tylko na kostce brukowej, na asfalcie jest spokój:-) Podobno jest rozwiązanie...glośniej radio:-) Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuban Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie w tej okolicy terkota prawy plastik maskujący łączenie słupka z podszybiem, na zewnątrz naturalnie. Został uszkodzony przy wymianie szyby, lewy nie robi takich numerów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKK Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 U mnie znacznie ciszej i bardziej po lewo. Do 100km/h cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 U mnie tarabani sie schowek na okulary,cos w prawych drzwiach czego serwis nie umie usunac 4-ty raz.Wymieniony zostal wentylator nawiewu gdyz lozyko wentylatora generowalo slyszalny halas. Cale auto skrzypi i piszczy i uznalem ze TTTM. Roczny OBK rowniez stal sie skarbnica przeroznych dzwiekow w szczegolnosci w przednich drzwiach. Wszystkie 5 Subaru odbieralem w zimie lub na wiosne i byla cisza. Jak tylko przyszly pierwsze upaly to auta zaczynaly skrzypiec i halasowac i tak juz zostalo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FOR CVT Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 17 godzin temu, Michał W. napisał: zaczęło mi stukać w kabinie pod przednią szybą. sprawdz czy nie wypiela sie blokada filtra kabinowego 1 godzinę temu, Lisek napisał: cos w prawych drzwiach pamietam jak w xv grzechotanie w drzwiach doprowadzalo mnie do szalu po rozbiorce w serwisie znalezli maly nit zostawiony przez niedbalego japonskiego robotnika tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał W. Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 (edited) Dziękuje wszystkim za pomysły na rozwiazanie problemu. Już po sprawie. Do ponownego obejrzenia wnętrza auta zainspirował mnie @FOR CVT pisząc o filtrze kabinowym a naprowadził na właściwy trop @Lisek wspominając o hałasującym schowku na okulary, który też mi brzęczał w starym Outbacku i długo wydawało mi się, że odgłos dobywa się nie z góry (gdzie jest ów schowek) a z okolic prawych tylnych drzwi. To uświadomiło mi, że dźwięk w kabinie dziwnie się rozchodzi i muszę szerzej spojrzeć na problem co od razu dało rozwiązanie. Problem okazał się banalny. Hałasował daszek przeciwsłoneczny (wyciągnięty z zawiasu) a dokładniej lekko wysunięta z niego osłona, która uderzała w obudowę kamer eye sight. Edited December 22, 2020 by Michał W. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakim71 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 U mnie na kostce tłukł dolot powietrza do puszki z filtrem. Podkleiłem piankę i jest cisza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts