Adam1972 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Witam. Czy ktoś wie gdzie znajduje się wzmacniacz anteny w tym aucie? Z góry dziękuję za podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaiM Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 (edited) w klapie bagażnika. Musisz zdjąć plastikową osłonę. Ale jeżeli myślisz że dlatego Ci radio szumi bo się uszkodził to niestety ale kiepskie radio i głośniki to TTTM. U mnie siały żarówki led jakie założyłem w oświetleniu tablicy rej, ale ostatecznie pomogła dopiero wymiana radia (edit: wymiana z fabrycznego na Sony, opisałem to na Forum tutaj). Edited December 5, 2020 by KaiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam1972 Posted December 20, 2020 Author Share Posted December 20, 2020 Radio (USA) wymieniłem w serwisie na Pioneer dość dobrej klasy. Wymiana odbyła się w mieście gdzie sygnał jest silny. Po wyjeździe z miasta znikały stacje jedna po drugiej, została tylko jedna najmocniejsza. Pojechałbym z tym do serwisu ale terminy są tak odległe, że postaram się załatwić sprawę własnymi łapami. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 A jak ten wzmacniacz jest zasilony? Często fabryczne radio kablem antenowym zasila wzmacniacz, mało które aftermarketowe ma taką opcję. Wtedy trzeba zakupić separator, aby on zasilił wzmacniacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonless Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 W dniu 20.12.2020 o 10:25, Adam1972 napisał: Radio (USA) wymieniłem w serwisie na Pioneer dość dobrej klasy. Wymiana odbyła się w mieście gdzie sygnał jest silny. Po wyjeździe z miasta znikały stacje jedna po drugiej, została tylko jedna najmocniejsza. Pojechałbym z tym do serwisu ale terminy są tak odległe, że postaram się załatwić sprawę własnymi łapami. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Wzmacniacz jest zasilany z radia odpowiednim przewodem. Pionier powinien mieć wyjście do zasilania wzmacniacza antenowego. Trzeba sprawdzić czy ten przewód jest podłączony w odpowiednie miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 3 godziny temu, Bonless napisał: Wzmacniacz jest zasilany z radia odpowiednim przewodem. według schematu to żółto czarna żyła w dużej wtyczce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts