togus Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Mam problem, po odpaleniu i ruszeniu jakby obroty spadały auto przygasa. Nie jest to za każdym razem obd2 Scanner pokazuje: Selected brand: Subaru ============1============== P1518 Raw code: 1518 ECU: E1 Status: Oczekujaca OBDII: Intake Manifold Runner Control (Stuck Open) Subaru: Starter switch circuit low input Szukałem podobnego wątku lecz nie znalazłem, czy ma ktoś jakiś pomysł ?
thomson0073 Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 19 godzin temu, togus napisał: Szukałem podobnego wątku lecz nie znalazłem, czy ma ktoś jakiś pomysł ? Cytuje z internetów:"Kod błędu P1518 Szczegółowe dane kodu: Kod DTC (Diagnostic Trouble Code): P1518. Układ (obszar pojazdu): układ napędowy. Usterka związana z układem: sterowania prędkością obrotową biegu jałowego, prędkością pojazdu. Marka pojazdu: Subaru. Opis kodu błędu po polsku: Niskie napięcie w obwodzie przełącznika rozrusznika Oryginalny opis kodu błędu po angielsku: Starter Switch Circuit Low Input" To pierwsze co znalazłem. Być może chodzi o czujnik biegu jałowego? Wiem, że w turbo ten problem powoduje ograniczenie ładowania. Być może u Ciebie właśnie ten czujnik zaczyna padać... To jest tylko moje myślenie - drogą dedukcji. Ale zacząłbym od tego.
Recommended Posts