Game Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Jak w temacie pojawiło się dwie minuty po zatankowaniu lpg, auto jedzie ma moc żadnych negatywnych objawów-o co mu kozę chodzić? Zniknie samo czy trzeba podpinać komputer (dodam że jestem w trasie) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Andrzejxx Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Odłącz akumulator na 5 min. Jak nie przejdzie, to pewnie sonda lambda daje znać.Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka
Game Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 Odłącz akumulator na 5 min. Jak nie przejdzie, to pewnie sonda lambda daje znać.Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu TapatalkaDzięki - i tempomat nie działa ....oczywiście.Coś gdzieś czytałem ze za 5,6 odpaleniem powinno przejść - ale na razie nie przechodziWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Andrzejxx Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Z mojego doświadczenia , chyba trzeba zresetować przez odłączenie akumulatora lub najlepiej aplikacją w telefonie i łączem z OBD2 ( bluetooth).Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka
Kapic Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Check, wyłączona kontrola trakcji i migający cruise to po prostu "check engine" w wykonaniu subaru. Należy podpiąć się pod OBD i zobaczyć co mu dolega. Najprostsze czytniki kosztują 50 zł na alledrogo.
Game Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 Ogarnięte - odpięcie aku rozwiązało problem... mam nadzieje ze nie wróci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
.Misza. Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 56 minut temu, Game napisał: Ogarnięte - odpięcie aku rozwiązało problem... mam nadzieje ze nie wróci Obawiam się, że nie masz racji :|
Andrzejxx Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 No wypadałoby sprawdzić regulację gazu i kupić łącze do OBD2 z Bluetooth do smartfona na przyszłość. Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka
fateofangel Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Sprawdź jak nie chcesz gracić auta, lepiej zapobiegać niż leczyć
Game Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi - błąd nie wrócił przez kolejne 500Km, niemniej testy oczywiście będą poczynione:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
spiderq Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Zawsze możesz odczytać kod błędu samemu bez podpinania pod OBD. Włączasz zapłon i następnie: światła pozycyjne, 4 razy przycisk resetowania przebiegu, wyłączyć światła pozycyjne i tak jeszcze 2 razy. Trzeba to zrobić dosyć sprawnie i w miejscu przebiegu powinny pokazać się kody, o ile się nie mylę to jest to dostępne od Outbacka III.
Game Posted November 21, 2020 Author Posted November 21, 2020 Zawsze możesz odczytać kod błędu samemu bez podpinania pod OBD. Włączasz zapłon i następnie: światła pozycyjne, 4 razy przycisk resetowania przebiegu, wyłączyć światła pozycyjne i tak jeszcze 2 razy. Trzeba to zrobić dosyć sprawnie i w miejscu przebiegu powinny pokazać się kody, o ile się nie mylę to jest to dostępne od Outbacka III.Ha / dobrze wiedzieć - dzięki:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lutek34 Posted January 26, 2021 Posted January 26, 2021 Panowie w '05 OBK ze świecącym Check i mrugającym cruise, system trakcji jest wyłączony? Pytam, bo od dwóch dni mam P0400 i mam wrażenie jakby na śniegu dupa miała tendencję do nadrzucania na śliskim.
Jendyk Posted January 26, 2021 Posted January 26, 2021 u mnie, co prawda w 3.6 mialem podobnie na LPG i wyswietlal sie blad P0176 - zbyt bogata mieszanka. Mialem zla mapa, wgralem nowa (tzn fachowcy mi wgrali) i dziala
Przemek Chudzik Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 Miałem tak i problem to była sonda lambda
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.