Jump to content

2.5 n/a check i migający cruise

Game

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie pojawiło się dwie minuty po zatankowaniu lpg, auto jedzie ma moc żadnych negatywnych objawów-o co mu kozę chodzić?

Zniknie samo czy trzeba podpinać komputer (dodam że jestem w trasie) :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Odłącz akumulator na 5 min. Jak nie przejdzie, to pewnie sonda lambda daje znać.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka

Posted
Odłącz akumulator na 5 min. Jak nie przejdzie, to pewnie sonda lambda daje znać.

Dzięki - i tempomat nie działa ....oczywiście.:)
Coś gdzieś czytałem ze za 5,6 odpaleniem powinno przejść - ale na razie nie przechodzi

Posted

Z mojego doświadczenia , chyba trzeba zresetować przez odłączenie akumulatora lub najlepiej aplikacją w telefonie i łączem z OBD2 ( bluetooth).

Posted

Check, wyłączona kontrola trakcji i migający cruise to po prostu "check engine" w wykonaniu subaru. Należy podpiąć się pod OBD i zobaczyć co mu dolega. Najprostsze czytniki kosztują 50 zł na alledrogo. 

Posted

Ogarnięte - odpięcie aku rozwiązało problem... mam nadzieje ze nie wróci :)

Posted
56 minut temu, Game napisał:

Ogarnięte - odpięcie aku rozwiązało problem... mam nadzieje ze nie wróci :)

Obawiam się, że nie masz racji :|

Posted

No wypadałoby sprawdzić regulację gazu i kupić łącze do OBD2 z Bluetooth do smartfona na przyszłość.

Posted

Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi - błąd nie wrócił przez kolejne 500Km, niemniej testy oczywiście będą poczynione:)

Posted

Zawsze możesz odczytać kod błędu samemu bez podpinania pod OBD.

Włączasz zapłon i następnie: światła pozycyjne, 4 razy przycisk resetowania przebiegu, wyłączyć światła pozycyjne i tak jeszcze 2 razy.

Trzeba to zrobić dosyć sprawnie i w  miejscu przebiegu powinny pokazać się kody, o ile się nie mylę to jest to dostępne od Outbacka III.

Posted
Zawsze możesz odczytać kod błędu samemu bez podpinania pod OBD.
Włączasz zapłon i następnie: światła pozycyjne, 4 razy przycisk resetowania przebiegu, wyłączyć światła pozycyjne i tak jeszcze 2 razy.
Trzeba to zrobić dosyć sprawnie i w  miejscu przebiegu powinny pokazać się kody, o ile się nie mylę to jest to dostępne od Outbacka III.

Ha / dobrze wiedzieć - dzięki:)

• 2 months later...
Posted

Panowie w '05 OBK ze świecącym Check i mrugającym cruise, system trakcji jest wyłączony? Pytam, bo od dwóch dni mam P0400 i mam wrażenie jakby na śniegu dupa miała tendencję do nadrzucania na śliskim.

Posted

u mnie, co prawda w 3.6 mialem podobnie na LPG i wyswietlal sie blad P0176 - zbyt bogata mieszanka. Mialem zla mapa, wgralem nowa (tzn fachowcy mi wgrali) i dziala

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...