Adi Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 Z czego najbardziej cieszą się dzieciaki...chyba z prezentów. Są takie dzieciaki w pewnym ośrodku. Nie możemy im dać, tego co na pewno chciałyby najbardziej, ale może ofiarujemy im troszkę zainteresowania i skromną zabawkę, albo jakiś użyteczny przedmiot. Te dzieciaki nie urodziły się zdrowe, sprawne. Ich rodzice nie zmierzyli się z próbą ich wychowania, oddali do ośrodka w Kraszewie-Czubaki. Wiele z nich jest tam od urodzenia. Odwiedziłem ich w zeszłym roku...i jeszcze nigdy tyle się nie przytulałem , to dla nich było najważniejsze, tego nie mają na co dzień. A ja "męski kawałek drewna" uroniłem nawet jakąś łzę. Pomóżcie spełnić ich małe, bardziej prozaiczne i realne marzenia. W piątek jadę do nich z prezentami, zabawkami, ubrankami i innymi przedmiotami. Jeśli chcecie coś dorzucić od siebie, to chętnie im przekażę od "nowych wujków i cioć " Możecie wysłać im bezpośrednio, albo przekazać mi np. w Warszawie w czwartek/piątek, może z kartką z życzeniami, a ja osobiście przekaże dzieciom. Nie musi być ani dużo, ani jakieś drogie rzeczy. Czasem drobny prezencik cieszy bardziej. m 1
Adi Posted November 17, 2020 Author Posted November 17, 2020 Nikt, nic? Może chociaż Subaru na radio w temacie będzie A poważnie, to wystarczy ubranko (od 64-168), książeczka, klocki, pluszak...etc. A nawet kaszki, słoiczki...wszystko tym dzieciakom trzeba i wszystko sprawi radość. 1
Adi Posted November 17, 2020 Author Posted November 17, 2020 (edited) Dziękuję @gourmet , @leinad, @B-52 Mało jest tak cennych rzeczy na świecie, jak uśmiech dziecka, szczególnie takiego, które nie ma do tego zbyt wiele okazji. Wy to sprawiacie. Dzięki!!! Edited November 17, 2020 by Adi 1
Adi Posted November 13, 2021 Author Posted November 13, 2021 Mikołajki nadchodzą !!!, a im do nich bliżej, tym bardziej promienieją twarze dzieci. I właśnie podobnie, jak w zeszłym roku organizujemy zbiórkę zabawek, ubranek itp. dla dzieci, które nie mają szansy przytulić się do rodziców. Zostały umieszczone w ośrodku w Kraszewo-Czubaki....ponieważ urodziły się z niepełnosprawnością. http://odzyskacradosc.pl/o-fundacji/ Dajmy im choć trochę radości, choć drobnymi prezentami. To na pewno wzbudzi ich szczery uśmiech. Dziękuję za udaną akcję z zeszłego roku W dniu 17.11.2020 o 22:57, Adi napisał: Dziękuję @gourmet , @leinad, @B-52 i liczę, że się przyłączycie również i w tym. Wy i inni też oczywiście. Jeśli jesteście z Warszawy, to mogę odebrać osobiście, jeśli nie, to proszę o wysyłkę, na PW wyślę namiary. Nie muszą to być drogie rzeczy, ważne żeby były nowe 1
Aga Posted November 13, 2021 Posted November 13, 2021 11 godzin temu, Adi napisał: Nie muszą to być drogie rzeczy, ważne żeby były nowe Adrian, podpowiesz co potrzebne najbardziej? W jakim wieku są te dzieci, kompletnie nie mam pomysłu, co można im kupić.
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 Dzięki @Aga Dzieciaki są w różnym wieku, są najczęściej porzucane po diagnozie. Trafiają tu jako niemowlaki....i to miejsce staje się ich domem na dłużej. Czyli mamy od roku do kilkunastu lat. Generalnie zabawki wszelakie są potrzebne. Ale też ubranka. Jeden chłopiec marzy o butach Bartek, a Np. Mała Ania marzy o takim piesku
Aga Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 9 minut temu, Adi napisał: Generalnie zabawki wszelakie są potrzebne. Ale też ubranka. Jeden chłopiec marzy o butach Bartek, a Np. Mała Ania marzy o takim piesku Dzięki, piesek kupiony a z butami to dobrze jest znać rozmiar Rozejrzę się jeszcze w tym tygodniu, tak że adres możesz mi podać. Może być paczkomat? 1
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 8 minut temu, Aga napisał: Dzięki, piesek kupiony Super !!! 8 minut temu, Aga napisał: a z butami to dobrze jest znać rozmiar Buty z tego co się dowiedziałem, my już kupimy Później wkleję konkretne marzenia innych dzieci. Adres Ci wrzucam na PW. 1
WOJO Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 22 minuty temu, Adi napisał: Super !!! Buty z tego co się dowiedziałem, my już kupimy Później wkleję konkretne marzenia innych dzieci. Adres Ci wrzucam na PW. Jestem zainteresowany listą potrzeb. Może warto przypiąć wątek w bardziej eksponowane miejsce, bo trafiłem na niego zupełnie niechcący, a myślę, że podobnie jest w przypadku innych. 2
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 2 minuty temu, WOJO napisał: Jestem zainteresowany listą potrzeb. Będę wklejał na bieżąco.
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 Wkleję kilka spersonalizowanych potrzeb i proszę o cytowanie z zaznaczeniem, jeśli chcecie zająć się tym dokładnie prezentem. Pieskiem zajmuje się @Aga Buciki dla Mariki rozmiar 26 Ubranka rozmiar 104 Specjalistyczne trzewiki rozmiar 24 dla Alicji 1
WOJO Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 (edited) 14 minut temu, Adi napisał: Specjalistyczne trzewiki rozmiar 24 dla Alicji "Biorę" MEMO Colorado 3JB. Wyślij na PW (lub nie) numer paczkomatu, na który mam adresować przesyłkę. Edited November 14, 2021 by WOJO 1
Kiwi 4ester Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 Puzzle i kolorowanki też wchodzą w grę ? 1
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 Ale jesteście super!!!! Oczywiście poza spersonalizowanymi marzeniami, są też te od dzieci, które nie potrafią o nich powiedzieć. Dlatego wszystkie inne zabawki wchodzą w rachubę. Ale też książeczki, kolorowanki, puzzle, zabawki edukacyjne itp. W związku z tym, że dzieciaki są w różnym wieku, to i ubranka w różnych rozmiarach.
B-52 Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 Super inicjatywa, chętnie wezmę znowu udział. Jak będzie z adresem? Troszkę się w zeszłym roku spoźniłem i słałem prosto do @Adi W tym roku zdążę 1
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 5 minut temu, B-52 napisał: Super inicjatywa, chętnie wezmę znowu udział. Jak będzie z adresem? Troszkę się w zeszłym roku spoźniłem i słałem prosto do @Adi W tym roku zdążę Dowieźliśmy i od Ciebie....w innym terminie z tego co pamiętam Dzięki za to, że jesteś z nami ponownie. Adres wysyłam Ci na PW
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 2 letni Antoś prosi Mikołaja o szumisia: I ubranka do spania rozmiar 98:
anakinsky Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 Chętnie ogarnę prezent dla Antosia. Odezwę się na PW do Ciebie @Adi 1
Adi Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 To dla chłopca określonego "Śpiący Waleczny Rycerz". Miękka kołderka i podusia: Miś z kołysankami: Miękkie ręczniki dermokosmetyki i t-shirty w rozmiarze 158:
Snuff Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 @Adi Chodzik Zebra kupiony, daj namiary na wysyłkę. 1
Recommended Posts