Jump to content

Silnik z Gt do Gc

Mikołaj Otremba

Recommended Posts

Posted

Witam, nie mogłem znalezc na forum podobnego tematu, a szukalem z godzine, jezeli jest juz taki temat to poprosze o link. A wiec zastanawiam sie czy mając zdrową bude GC nie lepiej wyjdzie wsadzić silnik z GT? Z jednej strony bezsens sprzedawac zdrowego GC abg kupic GT w dodatku nie majac pewnosci co siedzi w srodku. Wiec pytanie czy opłaca sie wymieniac silnik? Co wiąże sie z jego wymianą i co by bylo do wymiany po silniku. Pozdro

Posted

Silnik, skrzynia, wiązka, komputer, być może półosie z piastami i tylny dyfer, sanki pod silnikiem, wydech, zegary. Nie wiem jak z chłodzeniem i pompą paliwa. Tak na szybko, może coś pominąłem ;)

Posted

Chłodzenie inne ale da się wpiąć, pompa paliwa też inna. Potem dochodzą hamulce i część zawieszenia. 

Posted
7 godzin temu, BelegUS napisał:

GT to GC. Chyba że GT jest kombi, to jest to GF.

W dokładnie tak, ale domyślamy się, że chodzi o wolnossące GC jako biorcę dla gratów z GC/GF GT ;)

Posted
2 minuty temu, aflinta napisał:

W dokładnie tak, ale domyślamy się, że chodzi o wolnossące GC jako biorcę dla gratów z GC/GF GT ;)

Niby tak, ale jak ktoś nie czuje potrzeby użyć szukajki lub wręcz zajrzeć do FAQ, to nigdy nie wiadomo ;)

Posted

ja tutaj już popcorn szykowałem a tu w pierwszym poście odpowiedź. :biglol:

popcorn.jpg.e040f6ff11bfc890eb5407ce7518ab9b.jpg

17 godzin temu, Mikołaj Otremba napisał:

Wiec pytanie czy opłaca sie wymieniac silnik?

nie opłaca się. chyba że masz rozbite, sprawne mechanicznie gt i będziesz robił sam przeszczep a po całej operacji jak ci się znudzi będziesz sprzedawał w cenie troszkę droższego wolnossaka.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...