Rangar Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam, potrzebuje pomocy. Kupiłem Subaru Forester II SG 2.0 125 KM z 2005 r. Chcę wymienić płyny, napiszcie co i jakie polecacie
ewemarkam Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Wysil się trochę, tematów było multum. Przywitaj się w dziale na nowych forumowiczów. Każdy Ci polecić co innego. Nie ma złotego oleju, płynu chłodzącego itp. wklep sobie w google "motul dobierz olej" albo podobnie innego producenta. Wyskoczy Ci polecany olej i ilości jakie potrzebujesz.
Rangar Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Zyczliwy to Ty jestes , aż po oczach szczypie
ewemarkam Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Bo wszystko jest, tylko trzeba się wysilić choć trochę. A temat zaraz Ci moderator zamknie, też uznasz że jest "życzliwy"? Są tematy generalnie o wszystkim, chyba nie ma problemu który by nie był poruszony. O olejach czy oponach wątki już parę razy były scalane bo właśnie pojawiały się co chwila tematy takie jak Twój teraz, bo się komuś nie chciało poszukać.
respect Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Jest życzliwy, może teraz mu się nie chciało. Pewnie auto seryjne i seryjna jazda Wystarczy coś takiego sprawdzonego: Olej silnikowy - pół lub pełny syntetyk 5w-40 uznanego producenta 4 litry plus dolewki-powlaniu koniecznie sprawdź poziom Olej do skrzyni 75w90 klasy GL5 3,5 litra Dyfer tylny -to samo 0.8 litra Chłodziwo - Prestone Hamulcowy -jakiś DOT 4 Sprzęgło - też DOT 4 -chyba ,że na linkę Wspomaganie kierownicy - Jakiś spełniający Dexron III Do klimy - R 134A Paliwo - benzyna LO 95 Do sprysków - tani do minus 22 st C. Do opon - powietrze lub domieszka azotu
ewemarkam Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 A tu podaje jeszcze link do instrukcji, w niej wszystko znajdziesz. Pewnie do amerykańca, ale to się niczym nie różni. do 2.0 czy 2.5 ten sam olej się leje. http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Forester/2005/
mrk2607 Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Ja jak kupiłem swojego Forka to w pierwszy weekend wymieniłem płyny zalałem do pełna dobrym bimberkiem a na drugi dzień jeszcze lekka dolewka. Polecam tylko sprawdzone płyny
Aga Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Wszystko jest na The Forum, wystarczy trochę poczytać. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.