Skocz do zawartości

Płyny Subaru

Rangar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysil się trochę, tematów było multum. Przywitaj się w dziale na nowych forumowiczów.

Każdy Ci polecić co innego. Nie ma złotego oleju, płynu chłodzącego itp. wklep sobie w google "motul dobierz olej" albo podobnie innego producenta. Wyskoczy Ci polecany olej i ilości jakie potrzebujesz.

Opublikowano

Bo wszystko jest, tylko trzeba się wysilić choć trochę. A temat zaraz Ci moderator zamknie, też uznasz że jest "życzliwy"?

Są tematy generalnie o wszystkim, chyba nie ma problemu który by nie był poruszony. O olejach czy oponach wątki już parę razy były scalane bo właśnie pojawiały się co chwila tematy takie jak Twój teraz, bo się komuś nie chciało poszukać. 

Opublikowano

Jest życzliwy, może teraz mu się nie chciało.

Pewnie auto  seryjne i seryjna jazda:)

Wystarczy coś takiego sprawdzonego:

Olej silnikowy - pół lub pełny syntetyk 5w-40 uznanego producenta 4 litry plus dolewki-powlaniu koniecznie sprawdź poziom

Olej do skrzyni 75w90  klasy GL5 3,5 litra

Dyfer tylny -to samo 0.8 litra

Chłodziwo - Prestone

Hamulcowy -jakiś DOT 4

Sprzęgło - też  DOT 4 -chyba ,że na linkę

Wspomaganie kierownicy - Jakiś spełniający Dexron III

Do klimy - R 134A

Paliwo - benzyna LO 95

Do sprysków - tani  do minus 22  st C.

Do opon - powietrze  lub domieszka azotu

Opublikowano

Ja jak kupiłem swojego Forka to w pierwszy weekend wymieniłem płyny zalałem do pełna dobrym bimberkiem a na drugi dzień jeszcze lekka dolewka. ;)

Polecam tylko sprawdzone płyny :)

Opublikowano

Wszystko jest na The Forum, wystarczy trochę poczytać. 

Zamykam. 

• Aga zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...