Jump to content

Podłokietnik ze skody Octavi II

lelenbp

Recommended Posts

Posted

Swoją imprezę posiadam od 4 lat. Sporo km już przejechałem i zawsze wkurzal mnie brak "normalnego" podłokietnika. Znaczy oryginalne jest ale jest mały, twardy i za cholerę nie sprawia przyjemność trzymania na nim ręki w czasie jazdy po naszych kochanych drogach. Długo myślałem jak to rozwiązać i problem nasunął się po zakupie na 2 auto skody Octavi II. Podłokietnik w niej jest duży, wygodny, wysuwany i z możliwością regulacji wysokości. Wczoraj postanowiłem pójść do garażu i trochę się z nim pobawić by pasował do Subaru. Zabawy trochę było. Poszła w ruch szlifierka i wiertarka i prawko udało się zrobić SWAP. Niestety podłokietnik w Skodzie jest szerszy jak w Subaru więc regulacja wysokości odpadła ale reszte udało się wkomponować w tunel od Imprezy. Wyszło nawet fajnie. Jest stabilny i nie majta się na boki. Koszt 70zł. Jak by ktoś potrzebował jakieś info odnośnie jego zapraszam na PW.

IMG_20201104_102553946.jpg

IMG_20201104_102603411.jpg

IMG_20201104_102624845.jpg

IMG_20201104_102635000.jpg

Posted
25 minut temu, lelenbp napisał:

Znaczy oryginalne jest ale jest mały, twardy i za cholerę nie sprawia przyjemność trzymania na nim ręki w czasie jazdy po naszych kochanych drogach.

W Levorgu jest wygodny i wysuwany. Choć oczywiście mocowania również nie podejdą bez przeróbki. 

Posted
1 godzinę temu, eddie_gt4 napisał:

napiszę krótko: ŚWIĘTKORADZCTWO i ZDRADA!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ja tam nic nie ukradłem :-) kupilem. Za swoje :-) serio :-) hehehehe

Posted
1 godzinę temu, eddie_gt4 napisał:

ŚWIĘTKORADZCTWO i ZDRADA!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Panie, ŚWIĘTKORADZCTWO to by było jakby skoda dostała graty od Subaru... Tu jest co najwyżej ZBEZCZESZCZENIE....:biglol:

Posted

A ja nie lubię podłokietników i nie mam i nie używam :)

Miałem w WRX ori taki wysoki z wersji usa i co chwilę trącałem go łokciem, wyleciał po pierwszym dniu użytkowania auta :biglol:

Posted
W dniu 4.11.2020 o 18:29, ewemarkam napisał:

Kupiłbyś fotele z Forestera miałbyś gdzie trzymać łokieć.

Z tym z fotele z forka nie jak się mają do tych z GT

Posted

Podłokietnik to pół biedy. Najgorsze jest oparcie na lewą rękę :-) Beton.

No i fotele w dłuższych trasach... Z tego co widzę to masz takie jak ja.

Posted

Kwestia przyzwyczajenia. Wcześniej jeździłem autem w których były kubełki Ala recaro przez 6 lat i było nawet wygodnie. W tych fotelach od zakupu 4 lata temu przejechałem już z 60kkm i jest nawet wygodnie

Posted
W dniu 14.11.2020 o 02:06, lelenbp napisał:

Kwestia przyzwyczajenia. Wcześniej jeździłem autem w których były kubełki Ala recaro przez 6 lat i było nawet wygodnie. W tych fotelach od zakupu 4 lata temu przejechałem już z 60kkm i jest nawet wygodnie

To ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić a auto mam już 3 rok :-) krótkie trasy ok, ale dłuższe... Może kwestia osobnicza.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...