lelenbp Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 Swoją imprezę posiadam od 4 lat. Sporo km już przejechałem i zawsze wkurzal mnie brak "normalnego" podłokietnika. Znaczy oryginalne jest ale jest mały, twardy i za cholerę nie sprawia przyjemność trzymania na nim ręki w czasie jazdy po naszych kochanych drogach. Długo myślałem jak to rozwiązać i problem nasunął się po zakupie na 2 auto skody Octavi II. Podłokietnik w niej jest duży, wygodny, wysuwany i z możliwością regulacji wysokości. Wczoraj postanowiłem pójść do garażu i trochę się z nim pobawić by pasował do Subaru. Zabawy trochę było. Poszła w ruch szlifierka i wiertarka i prawko udało się zrobić SWAP. Niestety podłokietnik w Skodzie jest szerszy jak w Subaru więc regulacja wysokości odpadła ale reszte udało się wkomponować w tunel od Imprezy. Wyszło nawet fajnie. Jest stabilny i nie majta się na boki. Koszt 70zł. Jak by ktoś potrzebował jakieś info odnośnie jego zapraszam na PW.
anakinsky Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 25 minut temu, lelenbp napisał: Znaczy oryginalne jest ale jest mały, twardy i za cholerę nie sprawia przyjemność trzymania na nim ręki w czasie jazdy po naszych kochanych drogach. W Levorgu jest wygodny i wysuwany. Choć oczywiście mocowania również nie podejdą bez przeróbki.
eddie_gt4 Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 napiszę krótko: ŚWIĘTKORADZCTWO i ZDRADA!!!
lelenbp Posted November 4, 2020 Author Posted November 4, 2020 1 godzinę temu, eddie_gt4 napisał: napiszę krótko: ŚWIĘTKORADZCTWO i ZDRADA!!! Ja tam nic nie ukradłem :-) kupilem. Za swoje :-) serio :-) hehehehe
Guest Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 1 godzinę temu, eddie_gt4 napisał: ŚWIĘTKORADZCTWO i ZDRADA!!! Panie, ŚWIĘTKORADZCTWO to by było jakby skoda dostała graty od Subaru... Tu jest co najwyżej ZBEZCZESZCZENIE....
Mayki Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 A ja nie lubię podłokietników i nie mam i nie używam Miałem w WRX ori taki wysoki z wersji usa i co chwilę trącałem go łokciem, wyleciał po pierwszym dniu użytkowania auta
ewemarkam Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 Kupiłbyś fotele z Forestera miałbyś gdzie trzymać łokieć.
lelenbp Posted November 12, 2020 Author Posted November 12, 2020 W dniu 4.11.2020 o 18:29, ewemarkam napisał: Kupiłbyś fotele z Forestera miałbyś gdzie trzymać łokieć. Z tym z fotele z forka nie jak się mają do tych z GT
Adrian Foto Posted November 14, 2020 Posted November 14, 2020 Podłokietnik to pół biedy. Najgorsze jest oparcie na lewą rękę :-) Beton. No i fotele w dłuższych trasach... Z tego co widzę to masz takie jak ja.
lelenbp Posted November 14, 2020 Author Posted November 14, 2020 Kwestia przyzwyczajenia. Wcześniej jeździłem autem w których były kubełki Ala recaro przez 6 lat i było nawet wygodnie. W tych fotelach od zakupu 4 lata temu przejechałem już z 60kkm i jest nawet wygodnie
Adrian Foto Posted November 15, 2020 Posted November 15, 2020 W dniu 14.11.2020 o 02:06, lelenbp napisał: Kwestia przyzwyczajenia. Wcześniej jeździłem autem w których były kubełki Ala recaro przez 6 lat i było nawet wygodnie. W tych fotelach od zakupu 4 lata temu przejechałem już z 60kkm i jest nawet wygodnie To ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić a auto mam już 3 rok :-) krótkie trasy ok, ale dłuższe... Może kwestia osobnicza.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.