aloHHa Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Jakiej firmy dobrać tarcze i docisk do sprzęgła ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
st981777 Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Przy tej mocy każde będzie działać, klasyczne "pchane", ciągnione jest w turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutra80 Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Niektóre podróby będą telepać (kwestia sprężyn), nisko i gwałtownie łapać itp. Z czasem się ułożą i będzie lepiej ale jak kogoś stać najlepiej brać OEM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
st981777 Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Wrzucałem ze trzy razy do NA Ashikę za 290 PLN, cztery sprężyny w tarczy i działa jak należy. Sprawdzić trzeba koło zamachowe, czy nie jest mocno wybrane (to ono często powoduje szarpania zanim się dotrze) i stan wysprzęglika (czy sprężynka ma jeszcze siłę wypchnąć tłoczek) bo to sprawia problemy z wysokością "brania" sprzęgła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Do wolnossaka Subaru - Exedy, sprawdza się. Z resztą na pierwszy montaż też chyba szło Exedy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luku Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 W dniu 29.10.2020 o 09:51, rutra80 napisał: Niektóre podróby będą telepać (kwestia sprężyn), nisko i gwałtownie łapać itp. Z czasem się ułożą i będzie lepiej ale jak kogoś stać najlepiej brać OEM. mam właśnie VALEO (już było w aucie jak kupiłem) i powoli zaczynam dostawać palpitacji jak szarpie Chyba niedługo przerzucę się na OEM dla świętego spokoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts