Elvisiak Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Pod wpływem natchnienia i trochę zazdrości do tematu Foresterowego, wychodzę przed szereg, zapytuję. Posiadam w swojej GC8 amortyzatory KYB Super Special Dirtra. Google zaprowadziło mnie jedynie do stron z archiwalnymi ogłoszeniami japońskich OLX z takowymi amortyzatorami. Może ktoś z Was, drodzy Forumowicze, spotkał się z porównaniem sił tłumienia amortyzatorów KYB Super Special Dirtra i może się odnieść jak wyglądają w porównaniu do sławnych Excel-G? Tłumią mocniej, słabiej, w większym lub mniejszym zakresie? Proszę o utrzymanie poziomu w tym temacie, pytania odnośnie wyższości danej generacji Imprezy zachowajmy na Instagramy i Fejsbuczki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvisiak Posted November 3, 2020 Author Share Posted November 3, 2020 Nie lubię odpowiadać sam sobie, ale... Wysłałem maila z pytaniem do polskiego przedstawicielstwa KYB. Otrzymałem informację poniższą: Cytat Szanowni Państwo, Dziękujemy za kontakt i zainteresowanie produktami marki KYB. Informujemy, że biuro KYB Europe GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce nie prowadzi działalności handlowej oraz nie jest zobligowany do konsultacji i doradztwa w zakresie produktowym i technicznym dla osób fizycznych i podmiotów gospodarczych. Odnosząc się do Państwa zapytania informujemy, iż amortyzatory KYB z serii Super Special Dirtra nie są dostępne w ofercie katalogowej KYB przeznaczonej na rynek części zamiennych. Dodatkowo informujemy, iż niektóre parametry techniczne i dane produktowe są wykorzystywane wyłącznie na poziomie procesu technologicznego produkcji i nie są udostępniane. W przypadku opisywanego poniżej pojazdu proponujemy wybór amortyzatorów z serii AGX. Także nie wiem na ile to miarodajne, ale zostawiam to dla potomnych. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 (edited) Sprawa jest tego typu. Zakupiłem ori spoiler z STI GD do WRX wraz ze śrubami montażowymi. Kilka jest ładnych a kilka nie i te brzydkie chciałem wymienić czyli dokupić. Udałem się w tym celu do Emila Freya w Rzgowie i mówię co potrzebuje. Gość mówi - podaj vin auta. To odpowiadam - Panie, vin nic nie da bo to wrx i chce przykręcić spojler. To on na to że, bez vinu nic się nie zamówi, w ogóle już jest po 16-tej i nikogo nie ma - dobranoc. Jak ugryźć ten temat ? Edited November 5, 2020 by Pan Dziedzic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Sprawa jest tego typu. Zakupiłem ori spoiler z STI GD do WRX wraz ze śrubami montażowymi. Kilka jest ładnych a kilka nie i te brzydkie chciałem wymienić czyli dokupić. Udałem się w tym celu do Emila Freya w Rzgowie i mówię co potrzebuje. Gość mówi - podaj vin auta. To odpowiadam - Panie, vin nic nie da bo to wrx i chce przykręcić spojler. To on na to że, bez vinu nic się nie zamówi, w ogóle już jest po 16-tej i nikogo nie ma - dobranoc. Jak ugryźć ten temat ? O tu znajdziesz tę śruby?http://opposedforces.com/parts/impreza/en_g11/type_21/body_equipment_exterior/spoiler/illustration_3/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Bóg Zapłać Dobry Człowieku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Szybkensik pytanie mianowicie: jakie jest Fi górnego węża chłodnicy w GC? 36 czy 42? Potrzebuje zamówić adapter na dzisiaj a niemam dostępu do auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvisiak Posted November 19, 2020 Author Share Posted November 19, 2020 Dzień dobry. Czy koło zamachowe w Imprezie GC 2.0 115hp jest takie same jak w GT? Czy różnią się czymś (wymiary, waga, materiały)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 http://opposedforces.com/parts/info/12310AA113/ Wg. tej stronki to inne koła. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 4 godziny temu, Elvisiak napisał: Dzień dobry. Czy koło zamachowe w Imprezie GC 2.0 115hp jest takie same jak w GT? Czy różnią się czymś (wymiary, waga, materiały)? Inne są rozmiarowo. Panowie, posiada ktoś numer korka zbiorniczka wyrównawczego do GT/ogólnie turbo? wiem, że ma być 1.1bar ale podobno są różne typy. Opposed oznaczył korek, ale nie ma opisu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 (edited) Wrx 02 Przelotowy DP Invidii na szerokim kołnierzu. Montowana w 2016 roku, jest możliwe by zgniła zaraz przy wyjściu z turbo, czy to zwykła rura a nie Invidia ? Owinięta bandażem była. Edited December 10, 2020 by Pan Dziedzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzepas Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 Cześć, Czy KYB Ultra SR numery 321002 i 321003 5x100, podejdą do WRX MY06 bez rzeźbienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 (edited) Powinny, aczkolwiek zwróć uwagę na mocowanie przewodów hamulcowych. Panowie, wałki z WRX GD 225hp różnią się czymś od GT 218hp? GD jak pamiętam ma TGV i nie wiem czy nie mają innych krzywek itp. Koła rozrządu normalnie podejdą z EJ205 GT? Edited December 26, 2020 by 133699 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayki Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 Czy wiecie jak jest rozwiązane mocowanie plastików STi JDM od strony progów? Są tam otwory w podłodze czy wystający gwint i mocowane na nakrętkę? Plastiki i miejsca o które pytam zaznaczone na foto: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Wrx 02. Z jaką siłą powinno się dokręcać nakrętkę na piaście ? Zaczęło trzeszczeć z okolicy lewego koła, takie tarcie guma o gumę, skrzypienie. Poluzowałem właśnie te nakrętkę zrobiło się cicho. Ma być dokręcone z super ” czuciem ” czy łożysko się kończy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luku Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 podjeżdżałem pod krawężnik tyłem, dość wysoki (do parkowania równoległego) wyjechałem tyłem, jak próbowałem podjechać przodem to nie było mocnego pałowania, ale musiałem trochę popracować mocniej obrotami, po wyjechaniu czuć było smród takiego "spalonego ścieku" nie był to typowy zapach przypalonego sprzęgła, czułem to do tej pory dwa razy, kiedyś przy wyjeżdżaniu z trawy przed którą był krawężnik. Co to może być, dyferencjały? Jednak sprzęgło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Sprzęgło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luku Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Godzinę temu, 133699 napisał: Sprzęgło "takiego zapachu jeszcze nie piłem" cytując pana Wszywkę. ale dzięki, już wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luku Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 Do lanosa, tylna wycieraczka, trzeba wymienić całe ramię( plastik plus pióro)? czy wpychać gumę "na chama"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozeek Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 Do hawk'a kombi można dostać tylną wycieraczkę (np. bosh 672r), to pewnie do lanosa podobnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozeek Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 W dniu 26.05.2021 o 08:16, Pan Dziedzic napisał: Z jaką siłą powinno się dokręcać nakrętkę na piaście? Może jeszcze się przyda: wg manuala dla MY06 przód 220 Nm, tył 190 Nm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 24 minuty temu, kozeek napisał: Może jeszcze się przyda: wg manuala dla MY06 przód 220 Nm, tył 190 Nm. Oczywiście. Podziękował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekPomorze Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Czy gwint z wersji wrx bedzie pasowac do n/a. Dokladnie ten https://allegro.pl/oferta/zawieszenie-gwintowane-do-subaru-impreza-wrx-gda-10517344186?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Części+samochodowe+-+Tuning+mechaniczny&gclid=CjwKCAjwqvyFBhB7EiwAER786Up0fVxoPLy3gHbnqcYQtZ_9hNZ8QcbiXarVy89Yfrzp7AhLSHTyNhoC5AEQAvD_BwE Czy podpasujw do hawka wagona 2006r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luku Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 znowu Lanos - spryskiwacz tylnej szyby, jest możliwość przerobienia / wymiany tak, żeby spryskiwał jak z przodu? Teraz to sikanie na tylną szybę to jakiś żart Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 czy zaciski złote brembo z sti są tożsame z czarnymi z logo STI? czy to po prostu brembo pomalowane na czarno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 50 minut temu, AdaSch napisał: czy zaciski złote brembo z sti są tożsame z czarnymi z logo STI? czy to po prostu brembo pomalowane na czarno? Przód jest taki sam Tył ma inny rozstaw otworów montażowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts