Jump to content

Żółte i niebieskie wtryski - czy oba są 550cc

AdaSch

Recommended Posts

Posted

Cześć,

zbieram graciarnie do dalszych modyfikacji auta i pojawiła się nieścisłość

czy nie licząc różnic mechanicznych czy żółte i niebieskie wtryski maja taką samą wydajność?

Co do żółtych znalazłem różne inforamcje jak 550,535,555cc a niebieskie zawsze 550

16600AA170 starsze wersje do 2005

attachment.php?attachmentid=24839&d=1501232107

16611AA720 nowsze po 2005 roku

attachment.php?attachmentid=24840&d=1501232107

Pytanie wynika z tego, że w raz z modyfikacją i przeniesieniem flaków z JDM STI chce przenieść seryjne dane z ECU JDM STI do swojego forka i w teorii mam mieć program sterujący tożsamy z serią STI (czyli sterowanie turbo, wtryski, i inne parametry ) same ecu są podobne bo 32 bit. Z niewielu różnic w mechanice układu powietrze paliwo inne są listwy wtrysków i same wtryski. W założeniu auto ma odpalić i dopiero wtedy tuner zweryfikuję wszystkie parametry.

Sam regulator ciśnienia paliwa ma inny nr i kształt ale zakładam różnice mechaniczne w listwach paliwowych ale ciśnienie powinno być takie same.

22670AA351 - z STI

22670AA252 - najnowsza wersja do forka XT

czy moja idea jest słuszna? nie wiem, ale części zebrać mogę a potem zobaczymy co tuner powie :)

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki, niestety masz rację :(
Mój świetny plan przepisania ustawień i map ECU STI SG9 do ECU XT SG9 chyba upadł.
Założyłem, że jak przełożę graty z fotka STI do mojego XT to będę mógł mieć OEM mapy. Całych listw, wtryskow itd nie chciałem przekładać.@carfit składał silnik, wszystko jest perfect i nie specjalnie chciałbym aby ktoś coś skopał.

Wysłane z mojego HTC EXODUS 1 przy użyciu Tapatalka

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...