skrzydlatybog Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 (edited) Witam, mam czarnego wrxa z 2001 roku, którego kod koloru to 08V, ale przeszukując internet głownie znajdowało mi dla 2002+. Dla 2000+ znalazłem pod tym kodem BLUE BLACK MICA. Czy to jest właśnie ten kolor, czy może to być z nowszej "palety" z 2002+.. Jeszcze ciekawi mnie, jak to jest z kolorami - przez te niespełna 20lat przypuszczam, że kolor na autku będzie się różnił od oryginalnego. Samochód oddaję do blacharza, a ten będzie współpracował z lakiernikiem. Obawiam się, co tam dobiorą. Najlepszym wyjściem jest podjechać do mieszalni i poprzykładać z nimi różne odcienie itd.? Jak to wyglądało u was? Będzie to moja dziewicza przygoda, w tego typu tematach i nie chciałbym polegać tylko i wyłącznie na opinii fachowca lakiernika, bo przejechałem się niejednokrotnie zostawiając "fachowcom" za dużą swobodę w działaniach. Edited October 5, 2020 by skrzydlatybog Link to comment Share on other sites More sharing options...
mio1 Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Niech lakiernik przed zasadniczym lakierowaniem zrobi tzw natrysk próbny na tzw karcie testowej, ułatwi to temat i prawidłowy dobór koloru. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyhu555 Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 7 godzin temu, mio1 napisał: Niech lakiernik przed zasadniczym lakierowaniem zrobi tzw natrysk próbny na tzw karcie testowej, ułatwi to temat i prawidłowy dobór koloru. To jest podstawa, elementarz, jestem lakiernikiem i bez natrysków próbnych nie wyobrażam sobie lakierowania elementu. skszydlatybog ja na twoim miejscu zostawił bym jednak "swobodę działania" fachowcom bo wykopią Cie z warsztatu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts