CookieMonster7 Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Cześć, Dzisiaj zaobserwowałem dziwny dźwięk po wyłączeniu silnika w moim XV. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim i przyznam się szczerze, że nie wiem czy ten typ tak ma czy to jakaś większa wada. IMG_2892.MOV Link to comment Share on other sites More sharing options...
@daro Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Ja już dużo przerabiałem wad w tym aucie, ale czegoś takiego jeszcze nie. Nie strasz Po wyłączeniu cisza i chyba tak powinno być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 U mnie podobnie, zarówno po włączeniu jak i wyłączeniu, ale nie jest to specjalnie głośne i przypuszczam, że jest to związane ze sterowaniem nawiewami (są ustawione w konkretną pozycję po wyłączeniu silnika), a potem w inną po włączeniu. Może głośniejsza ich praca świadczy, że coś tam się dostało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbm Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Słucham piąty raz i co tam jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 2 minuty temu, bmbm napisał: Słucham piąty raz i co tam jest nie tak? Jest takie bzyczenie dziwne przez chwilę. U mnie takiego objawu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbm Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 4 minuty temu, GREGG napisał: Jest takie bzyczenie dziwne przez chwilę. U mnie takiego objawu nie ma To nie jest jakieś skrzypienie fotela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 4 minuty temu, bmbm napisał: To nie jest jakieś skrzypienie fotela? Brzmi jak coś mechanicznego Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Wyłączcie radio, dmuchawa na minimum, wygonić wszystkich z auta, przybliżyć głowę w stronę stacji multimedialnej i przy zamkniętych drzwiach wyłączyć silnik. Oprócz szumu chłodzenia elektroniki stacji będzie słychać pracę mechanizmów https://photos.app.goo.gl/Y7SnNLRLRTRqBjK89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@daro Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Przyłożyłem ucho i rzeczywiście! Jest lekko słyszalna praca mechanizmów nawiewu. Słychać jak cisza w garażu. Widocznie bardziej nasmarowane niż Twoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
CookieMonster7 Posted September 28, 2020 Author Share Posted September 28, 2020 Jutro zadzwonię do ASO i się umówię na kontrole tego nawiewu. Tak czy inaczej dziękuje za namierzenie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts