Jump to content

Co sie stalo?

Piciak

Recommended Posts

Posted

A nie rozrywało Ci manszety na przegubie? Mi tak kiedyś rzuciło smarem na katalizator. Smród niemiłosierny.

Posted

jeśli zasilanie albo spływ turbo jest nieszczelny to sytuacja jest sama bardzo niebezpieczna dla turbiny... jeśli pojawi się nieszczelność to możesz tym sposobem bardzo szybko zgubić olej i zatrzeć nie tylko turbinę.

Obstawiam na manszetę ponieważ na ścianie grodzi masz smar a nie olej (chyba że olej nie był wymieniany w samochodzie od nowości a auto ma 200k)

Posted

A ja poproszę o modyfikację tematu wątku w taki sposób aby sugerował o czym tenże wątek będzie.

Posted

Przyjrzyj się dobrze osłonie przegubu jak koledzy radzą, nawet na zdjęciu widać jakiś czarny kleks na osłonie. W prawdzie nie mam turbo ale przygodę z rozerwana osłona przegubu przerabiałem i smar był wszędzie, a jak się przysmarzyl na wydechu to smrodek że hej...

Posted

Prosta sprawa. Olej płynie a smar się lepi. No moje widać że to się lepi i jest nawet ścianka grodziowa oblepiona w jednej linii, czyli jak by coś wirującego to rozchlapywało. Gdyby to było z turbo to przede wszystkim pod turbo było by mokro i ewentualnie kapało na wydech a tu widać jak by smar z przegubu od siły odśrodkowej wycisnęło. Sprawdź dokładnie ta guma bo pewnie gdzieś się rozerwała i wszystko będzie jasne :)

• 2 weeks later...
Posted

Zgadza sie wersja z rozerwanym mieszkiem na przegubie i rozrzuconym smarem.

Dziekuje :)

niestety nie wiem jak modyfikowac nazwe tematu.

• 3 weeks later...
Posted

No i mnie też dotkną ten temat.

Wczoraj wyjeżdżam z garażu a tu smar na podłodze. Otwieram maskę i tak jak u autora tylko, że pękło mi przy samym cybancie gdzie guma jest najwęższa.

Przyjrzałem się z drugiej strony i tam guma sparciała, popękana, kwestia czasu jak też się rozpruje.

Posted

Ostatnio wymieniałem obie na lewej półosi. Jedno stare, bo zauważone zaraz przed wakacjami, a drugie świeże przy inspekcji tarcz i klocków. Generalnie mam już wszystkie 4 nowe z przodu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...