miki_mi2 Posted September 18, 2020 Posted September 18, 2020 Siema. Patrze i zastanawiam sie czy te skrzynie czymś oprocz braku przycisków sie roznia ? Ktos wie?
BelegUS Posted September 18, 2020 Posted September 18, 2020 Idę o zakład, że na górze jest Ameryka, na dole Europa - wnioskuję po liczniku w milach. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, zapewne Ameryka ma skrzynię z napędem MPT (początek oznaczenia TZ), podczas gdy Europa ma VTD z VDC (początek oznaczenia TV). Taki podział (MPT na USA, VTD na EU/AU/JDM) miał miejsce w SVXie.
miki_mi2 Posted September 18, 2020 Author Posted September 18, 2020 3 godziny temu, BelegUS napisał: Idę o zakład, że na górze jest Ameryka, na dole Europa - wnioskuję po liczniku w milach. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, zapewne Ameryka ma skrzynię z napędem MPT (początek oznaczenia TZ), podczas gdy Europa ma VTD z VDC (początek oznaczenia TV). Taki podział (MPT na USA, VTD na EU/AU/JDM) miał miejsce w SVXie. Okej, to cenna informacja. Poczytam o różnicach pomiędzy tymi dwoma asb. Tymczasem zapytam krótko ktora asb jest "lepsza"?
BelegUS Posted September 18, 2020 Posted September 18, 2020 Teraz, miki_mi2 napisał: Okej, to cenna informacja. Poczytam o różnicach pomiędzy tymi dwoma asb. Tymczasem zapytam krótko ktora asb jest "lepsza"? VTD, zdecydowanie. Stały napęd z rozkładem inicjalnym 45/55. MPT to taki Subarowy Haldex z charakterystyką FWD.
Eryk Posted September 18, 2020 Posted September 18, 2020 W US tez byly VTD z rozkladem 45/55 przod/tyl i VTC: https://www.caranddriver.com/reviews/a15139518/subaru-outback-h6-30-vdc-road-test/
Yanas Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 Brak przycisków = brak trybu sport,który bardzo pomaga w sprawnej jeździe tym autem.
kriskristoffers Posted September 20, 2020 Posted September 20, 2020 23 godziny temu, Yanas napisał: Brak przycisków = brak trybu sport,który bardzo pomaga w sprawnej jeździe tym autem. Można mieć przycisk "sport" i go nie włączać wyjdzie na to samo
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.