olej Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Pacjent outback H6 polift 2007. Miał dwa przypadki kiedy to szyber nie chciał się zamknąć. Oba z położenia otwarty do pierwszego przystanku. Raz zamknąłem go ręcznie, poszło płynnie, bez oporu i działał potem normalnie. Drugi raz też zamknięty ręcznie, też bez oporu ale już nie chce normalnie działać. Otwiera się po kawałku - ci kilka cm stop albo leci do tyłu normalnie i czasem staje w przypadkowym miejscu. Nie słychać aby motorek jakoś się wysilał czy coś szurało/zgrzytało. Czasem stanie i tylko słychać cykanie przekaźnika przy próbie dalszego otwierania/zamykania. Bywa że się odwiesi i ruszy albo i nie i trzeba na korbę. Próba zatrzymania zamykania ręką wymaga dużo siły więc silnik raczej nie ma tam jakiś specjalnych oporów do pokonania. Czy to się mogło jakoś rozkalibrować? Manual podaje procedurę po awaryjnym zamknięciu ale jest to jakieś nie jasne i albo źle zrobiłem albo to nie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djet Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 (edited) Mogły skończyć się szczotki w silniczku lub na prowadnicach jest jakiś opór który powoduje wyłączenie silniczka. Gdybyś miał dostęp do silniczka spróbuj w niego popukać i jeśli zacznie działać znaczy że szczotki. U mnie tak było. Edited October 3, 2020 by Djet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Game Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Raczej stawiałbym na brud w prowadnicach niż na szczotki...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
naitsabes Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Nasmaruj prowadnice, sprawdź czy pomoże.. Duzo brudu się tam jednak zbiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olej Posted November 17, 2020 Author Share Posted November 17, 2020 Działa już. Chyba coś się rozkalibrowało po prostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts