Snuff Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 U mnie ES zadziałał (bez tempomatu) 2 razy w garażu. Biała ściana, półki drewniane i stojący rower...podjeżdżam na styk (krótki garaż się zrobił, jak półki dołożyłem), ES wpierw ostrzegał, później zadecydował za mnie i wcześniej zahamował. Wczoraj zrobił to trzeci raz prędkości malutkie a jednak zadziałał.
bmbm Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 Podepnę się do tematu - ktoś wie, co znaczy taki komunikat? Czyli żółty napis Eyesight, nie można korzystać z tempomatu itd. Jest to inny komunikat, niż ten przekreślony napis, gdzie szyba jest zaparowana, mgła, czy coś podobnego. Pojawiło mi się to przy błędzie hamulca postojowego, który zniknął za chwilę. W instrukcji nic nie znalazłem.
aflinta Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 O co się pojawia jak na kierownicy naciśniesz [i]?
Blixten Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Na forach różne rzeczy piszą, na jednym nawet za powód podali nieszczelny/niedokręcony korek wlewu paliwa. Nie majstrowałeś niczego przy kamerach, nie czyściłeś ich, nie zmieniałeś czegoś w ustawieniach, wyłącznikach nad lusterkiem ? Podczas jazdy pali Ci się tyle kontrolek ?
Snuff Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Wg mnie to może być wskazanie, że system ES jako taki jest sprawny, ale jest wyłączony bo dostał info, że hamulce nie są sprawne. Wizyta w ASO tak czy inaczej wskazana.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
bmbm Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 @aflinta - Problem z hamulcem postojowym. Ale już wyjaśnione. @Blixten - poczytałem też, okazało się, że jakaś wtyczka/złączka była zabrudzona i przez nią były w/w błędy. ASO ogarnęło w 30 min. @Snuff - j/w. Problem ogarnięty, jakaś wtyczka/złączka była zabrudzona i powodowała ten błąd.
Blixten Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Godzinę temu, bmbm napisał: ASO ogarnęło w 30 min Tak długo ? To dobra wiadomość, że dali radę ale .... wniosek jest prosty: za ostro żużlujesz autem zdolnym do pokonywania wyższych krawężników
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.