Jump to content

EyeSight niedomaga - prosty sposób na poprawę działania

Skodziarz

Recommended Posts

Posted

U mnie ES zadziałał (bez tempomatu) 2 razy w garażu. Biała ściana, półki drewniane i stojący rower...podjeżdżam na styk (krótki garaż się zrobił, jak półki dołożyłem), ES wpierw ostrzegał, później zadecydował za mnie i wcześniej zahamował. Wczoraj zrobił to trzeci raz :D prędkości malutkie a jednak zadziałał.    

• 4 weeks later...
Posted

Podepnę się do tematu - ktoś wie, co znaczy taki komunikat? Czyli żółty napis Eyesight, nie można korzystać z tempomatu itd. Jest to inny komunikat, niż ten przekreślony napis, gdzie szyba jest zaparowana, mgła, czy coś podobnego. Pojawiło mi się to przy błędzie hamulca postojowego, który zniknął za chwilę.

W instrukcji nic nie znalazłem. 

1694139590_Zrzutekranu2020-12-28o20_46_55.png.25c72216d448282ec4baecb78c8ff0dc.png

Posted

Na forach różne rzeczy piszą, na jednym nawet za powód podali nieszczelny/niedokręcony korek wlewu paliwa. 

Nie majstrowałeś niczego przy kamerach, nie czyściłeś ich, nie zmieniałeś czegoś w ustawieniach, wyłącznikach nad lusterkiem ?   

Podczas jazdy pali Ci się tyle kontrolek ?  

Posted

Wg mnie to może być wskazanie, że system ES jako taki jest sprawny, ale jest wyłączony bo dostał info, że hamulce nie są sprawne.
Wizyta w ASO tak czy inaczej wskazana.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

@aflinta - Problem z hamulcem postojowym. Ale już wyjaśnione. 

@Blixten - poczytałem też, okazało się, że jakaś wtyczka/złączka była zabrudzona i przez nią były w/w błędy. ASO ogarnęło w 30 min. 

@Snuff - j/w. Problem ogarnięty, jakaś wtyczka/złączka była zabrudzona i powodowała ten błąd. 

Posted
Godzinę temu, bmbm napisał:

ASO ogarnęło w 30 min

Tak długo ? ;) 
To dobra wiadomość, że dali radę :ok: ale .... wniosek jest prosty: 

za ostro żużlujesz autem zdolnym do pokonywania wyższych krawężników ;) 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...