Jump to content

Problem z elektryka?

Piotr_reda

Recommended Posts

Posted

Witam, od trzech dni borykam się z dość dużym problemem, forester w czasie Jazdy zaczyna wariować, zegary skaczą góra dół obrotomierz prędkościomierz i temperatura, wyglada to tak ze dosłownie w setne sekundy temperatura rośnie na maks, obrotomierz żyje swoim życiem i prędkościomierz tez, natomiast poziom paliwa spada na sam dół, bywa tak, że spowoduje to zgasniecie silnika w przypadku gdy zacznie to się dziać na małych obrotoach. Czy ktoś miał podobny problem?

Posted

Nie jestem pewien ale sprawdź na łączeniu progów z przednimi błotnikami, oczywiście od wewnętrznej strony (wewnątrz samochodu) 

Posted

Kolejne masy w wewnątrz auta sprawdzone wyczyszczone itp a samochód robi dalej to samo...

teraz zrobił tak jak na załączonym zdjęciu, temperatura maks, poziom paliwa mimo 1/4 baku spadł na sam dół, kręci nie odpala, pompa paliwa nie chodzi...

image.jpg

• 5 weeks later...
Posted

Nie było mnie długi okres, i samochód stał, dziś ponownie się za to zabrałem i znalazłem nadgryziony przez mysz kabel głównej wiązki, prawdopodobnie raz łączył raz nie względem wibracji auta. Dzięki wielkie za sugestie :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...