gomis Posted August 30, 2020 Share Posted August 30, 2020 Cześć, jako że nie znalazłem podobnego tematu, zakładam swój. Chciałbym dołożyć tempomat do swojej Imprezy. Z tego co wiem, był on dostępny na rynek amerykański. Czy da się to zrobić plug and play na zasadzie kupuję manetkę tempomatu, wpinam w gniazdko i zaczyna działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Jakubiec Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Na pewno musisz mieć elektryczną przepustnicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieski708 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 10 godzin temu, Patryk Jakubiec napisał: Na pewno musisz mieć elektryczną przepustnicę Nie trzeba... można mieć i normalną. Też szukam patentu jak to bezinwazyjnie założyć u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 W dniu 30.08.2020 o 18:06, gomis napisał: Cześć, jako że nie znalazłem podobnego tematu, zakładam swój. Chciałbym dołożyć tempomat do swojej Imprezy. Z tego co wiem, był on dostępny na rynek amerykański. Czy da się to zrobić plug and play na zasadzie kupuję manetkę tempomatu, wpinam w gniazdko i zaczyna działać? Teretycznie, jeśli masz czujnik pedału sprzęgła oraz podwójny czujnik wciśnięcia hamulca to powinno działać gdy wrzucisz tylko manetkę. Bo przepustnicę elektroniczną masz. Tu masz link do schematu elektrycznego: http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/2007/2007 Service Manual/Wiring/WI Wiring Sys.pdf 3 godziny temu, niebieski708 napisał: Nie trzeba... można mieć i normalną. Też szukam patentu jak to bezinwazyjnie założyć u siebie. Racja nie trzeba. Ale w starszych samochodach z przepustnicą na linkę tak łatwo nie jest. Też szukałem do Siebie, ale muszę mieć gruszkę do cięgna. sterownik osobny do tego. no i manetka (to akurat mam). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 (edited) Mam takie czujnik które są montowane przy pedałach (hamulec, gaz) działają zero jedynkowo (zwykły styk) od Imprezie US. Kiedyś zamawialiśmy w Subaru KOCAR jak auto miało problem z tempomatem. Z tego co pamiętam tam też jest regulacja śrubą (przy montażu ustala się wysokość). Jak będziecie zainteresowani to mogę poszukać w garażu bo ostatnio robiłem porządek i gdzieś je wrzuciłem . Z tego co pamiętam nowe zamontowaliśmy a stare zostały w opakowaniu więc raczej będzie numer produktu. Nie jestem pewien ale chyba był wymieniany czujni w skrzyni biegów. 2.5 RS w standardzie posiada tempomat. Edited September 4, 2020 by llkuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Jakubiec Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 On 9/3/2020 at 9:16 AM, niebieski708 said: Nie trzeba... można mieć i normalną. Też szukam patentu jak to bezinwazyjnie założyć u siebie. No jak ma być plug and play i kolega ma hawka to chyba musi być elektroniczna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieski708 Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Dokładasz do takiej jaką masz. Tempomat występował w tej i tej przepustnicy. Jak wyżej kolega pisał, elektroniczną podobno latwiej ogarnąć. W tej z linką trzeba dodatkowo przewody do kompa puszcać itd więcej rzeźby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrejko Posted December 16, 2021 Share Posted December 16, 2021 Witam, również chcę zamontować tempomat do Imprezy 2.0 z 97 roku. Mam przyzwoicie wyposażoną wersję Season z automatem ale brakuje mi tego tempomatu... Czy Wam się udało ostatecznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts