Panzerpferd Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Zmuszony byłem zostałem do wcześniejszego ogłoszenia zapisów na II Świniopaśny Zamoyski rajd, co by więc nie przedłużać przejdźmy do konkretów. Zapraszam Was po raz drugi na Roztocze, tym razem trasa będzie mocno zmodyfikowana. ZAŁOŻENIA TRASY: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1E2GObJSelXVrFjqqGt0-xILCXi0236sz (jeszcze nie dopracowana, nana nana nana ) Spotykamy się w sobotę, 24 października o godz. 9 rano na Rynku Wielkim w Zamościu. Ruszamy na południe, po chwili dojeżdżamy do wąwozów w okolicy Rachodoszcza. Tam najpierw robimy spacer po zamkniętej części wąwozów a później urządzamy sobie etap terenowy w części otwartej. Dalej polami i lasami przebijamy się do Józefowa, gdzie stajemy na popas w józefowskiej pierogarnii z pysznymi i tanimi obiadami. Następnie, po strawie i odpoczynku jedziemy do kamieniołomu. Objeżdżamy go, robimy fotki i ruszamy na Czartowe Pole. To rezerwat więc świnki nasze palikujemy i idziemy na około godzinną pieszą wyprawę po kładkach i schodkach wśród pięknych progów wodnych i starych ruin. Przed zmrokiem zajedziemy do Chutoru Gorajec, gdzie będzie na nas czekało jadło przygotowane przez niezastąpioną i znaną wam juz Renatkę. Następnego dnia zrobimy sobie megajajecznicę, dojemy resztki z biesiady i udamy się na pojeżdżawkę która błotami zaprowadzi nas najpierw do brusieńskich lasów, gdzie odwiedzimy najpiękniejszy okoliczny cmentarz, ruiny cerkwi a może nawet pójdziemy do wodospadu, a później udamy się do miejsca pamięci po obozie w Bełżcu. Na koniec pojedziemy na obiad do Tomaszowa Lubelskiego i stamtąd rozjedziemy się każdy w swoją stronę. ORGANIZACYJNE: Tradycyjnie zbieram wpisowe po 100 zł od osoby dorosłej (numer rachunku podam na PW). Przeznaczone będzie na opłacenie wieczornej biesiady w Chutorze Gorajec oraz upominki, z których ucieszą się i chłopcy i dziewczynki Ponieważ do Zamościa jest większy kawałek, przyjedziemy w nocy w piątek 23 października. Większość załóg śpi w Morandówce na rynku. Zostało tam jeszcze kilka wolnych większych pokoi, proszę rezerwować na hasło RAJD SUBARU. Reszta, dowolnie, jest tego trochę w okolicy. Na pewno w piątkowy wieczór widzimy się na jasnym pełnym na rynku. Najprawdopodobniej dostaniemy też zgodę na zostawienie naszych aut na noc na Rynku Wielkim. Noclegi w Chutorze. Tu kolejna epopeja :-) Osobogardeł zmieści się w ciul, bo jest jeden pokój "wojskowy" z 18 łóżkami, ale samych klasycznych pokojów jest siedem, w tym niektóre mają współdzielone łazienki. Ja z moją niezrównowaŻoną będziemy spać na wojskowych pryczach - jak ktoś chce niech dołącza, reszta zakwaterujcie się sami, korzystając z arkusza google, który udostępnię każdemu zainteresowanemu na PW. Na rajd mogę zabrać maksymalnie 13+1 samochodów Proszę by każde auto miało CB radio, zalecane opony AT LISTA STARTOWA: @Panzerpferd i @niezrównowaŻona [domek] @arkadio + @instancja_wyższa SAM RAJD @mattipk i Marta SAM RAJD @Bartt Niewiadomski i Iza + Tymek [OPŁACONE] [domek] @wujaszek_misza z żoną + dwójka dzieci [OPŁACONE] [domek] @Grzegorz1977 i Maks [domek z @Bartt Niewiadomski] @Maja Płoskoń + pilot
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 2 minuty temu, Panzerpferd napisał: Proszę by każde auto miało CB radio, zalecane opony AT jakby ktoś potrzebował to mam CB + antenę na sprzedaż
Panzerpferd Posted August 21, 2020 Author Posted August 21, 2020 Generalnie mam zabitego ćfoka. Na takie rajdy jak ten jesienny i zimowy zawsze jest komplet a fajnych ludzi z nami coraz więcej. A jak pokazał Janowiecki rajd ciężko się jeździ w wielkich kolumnach
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 1 minutę temu, Panzerpferd napisał: Generalnie mam zabitego ćfoka. Na takie rajdy jak ten jesienny i zimowy zawsze jest komplet a fajnych ludzi z nami coraz więcej. A jak pokazał Janowiecki rajd ciężko się jeździ w wielkich kolumnach czyli trzeba robic taki wyjazd na tydzien
koziolek Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Szybko poszło, arkusz z noclegami skopiuj z ubiegłego roku i można zamykać
koziolek Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 teraz tylko modlić się o deszcz, dużo deszczu A co, nowe filce kupiłeś?Taptane Tapatalkiem
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Teraz, koziolek napisał: A co, nowe filce kupiłeś? Taptane Tapatalkiem a jak !
.Misza. Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Lifta do tego czasu będę miał, mam nadzieję, że opancerzenie spodu przyjdzie do tego czasu
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 2 minuty temu, Panzerpferd napisał: To się w wąwozie potopimy eee tam, błoto ma być, dużo błota
NightRunner Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 ja ide w dol ale wszystko metalem zakuje od dolu XD
Panzerpferd Posted August 21, 2020 Author Posted August 21, 2020 1 minutę temu, Infra napisał: wszystko metalem zakuje To ja rozumiem
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 1 minutę temu, Infra napisał: ja ide w dol ale wszystko metalem zakuje od dolu XD tytan najlepszy będzie bo z rajdu na rajd jest "wiekszy lajcik"
koziolek Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 12 minut temu, Panzerpferd napisał: To się w wąwozie potopimy Kapoki też brać?
Rozrabiara Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 43 minuty temu, Panzerpferd napisał: . To rezerwat więc świnki nasze palikujemy @Panzerpferd ja nie chcę „palikować” Żabsona!!!
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 2 minuty temu, Rozrabiara napisał: @Panzerpferd ja nie chcę „palikować” Żabsona!!! to go do drzewa uwiążesz żeby nie uciekł
keyman Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 5 minut temu, Rozrabiara napisał: Widziałeś kiedyś uciekającego Żabsona?? Ja widziałem! Szedł w dół tyłem aż się kurzyło.
Rozrabiara Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Teraz, keyman napisał: Ja widziałem! Szedł w dół tyłem aż się kurzyło. To był taktyczny odwrót.
_akir_ Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 31 minut temu, koziolek napisał: Kapoki też brać? i wodery a najlepiej pianke do nurkowania
niezrównowaŻona Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 56 minut temu, Rozrabiara napisał: To był taktyczny odwrót. Na Z GÓRY upatrzone pozycje
niezrównowaŻona Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 47 minut temu, _akir_ napisał: i wodery a najlepiej pianke do nurkowania Na pewno nie zaszkodzi. Pewnie nawet wielki układacz trasy nie ma pojęcia na jakie zgubienia nas wywiedzie
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.