olej Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Cześć, na ile można ufać wskazaniom zliczanym przez komputatorw Outbacku? Wersja polift z H6. Czy te wskazania są zlicznae na podstawie czasów wtrysku czy w jakiś inny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Komputer wylicza spalanie na podstawie czasu wtrysku i przebytej drogi. Dokladnosc pomiaru drogi zalezy od obwodu opon, w autach z Navi mozna pomiar kalibrowac. Jesli wtryskiwacze sa w porzadku i cisnienie paliwa w normie, dokladnosc wynosi +-0.1L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olej Posted September 2, 2020 Author Share Posted September 2, 2020 Dzięki, koła mam w rozmiarze US, a auto jest europejskie. Jak się kalibruje rozmiar opony? Navi jest na pokłądzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Kalibracja polega na pomiarze za pomoca GPS dlugosci odcinka przejechanego z okreslona iloscia obrotow kol. Ja mam wersje na Niemcy. W tlumaczeniu: wybieramy NAV, MENU, Ustawienia Navigacji, Kalibracja, Odleglosc. Po starcie kalibracji nalezy przejechac kilka-kilkanascie km po mozliwie plaskim terenie. Zgasic silnik, zapalic i to wszystko. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts