BeQuiet Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Witam, przy odkręcaniu koła coś się zablokowało i nie mogłem odkręcić, po użyciu siły ułamałem szpilkę. Co teraz mogę z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeQuiet Posted July 20, 2020 Author Share Posted July 20, 2020 Może ktoś podać nr OEM szpilki LEGACY BE? Czy może trzeba całą piastę wymienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruLPG Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Z tego co się orientuje szpilka w subaru jest osadzana na wielowspust. jedno sprawne uderzenie młotkiem rozwiąże problem. szpilkę kupujemy w motoryzacyjnym bądź na szrocie. W niektórych samochodach jest okienko w zwrotnicy do wybijania szpilek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mio1 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Szpilka jest tak tania,że nie warto zawracać sobie głowy szrotem, ja swoja do Forka kupiłem w serwisie, z wymianą zajęło mi to godzinę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruLPG Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Jeśli OM jest tania i łatwo dostępna dla kolegi to jak najbardziej kupić nową w ASO. Ja wolę akurat używaną szpilkę z szrotu niż nową ze sklepu firmy krzak. Nie wiem jaką techniką chcesz wymienić szpilkę ale jeśli techniką skręcania przeciągania nakrętkami to wielowypust posmarować, w Subaru szpilki przechodzą ciężko przez wielowypust (przynajmniej w moim egzemplarzu) dokręcając/przeciągając(pneumatem) szpilkę nakrętką OM możemy zniszczyć gwint w nakrętce jest z miększego materiału jak szpilka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Też u siebie kiedyś ułamałem szpilkę, kupno nowej w ASO 16 zł a wymiana jej bez problemu za pomocą młoteczka o wadze 250 gram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeQuiet Posted July 21, 2020 Author Share Posted July 21, 2020 Dzięki będę działał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikooo11 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Jeżeli będziesz szukał czegoś używanego np na szrocie, zwróć uwagę na skok gwintu, co do roboty to ok 30 min dla zaprawionego w boju. Wpisz sobie na YT, wszędzie zasada ta sama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts