rosaskc 1924 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 1 godzinę temu, Panbenonium napisał: Jestem ciekawy czy na pewno jest tam ten "restrictor pill". Wymacaj. W tym miejscu przewód powinien być twardszy. Inna kwestia, że może być różna średnica otworu w restryktorze. Link to post Share on other sites
Panbenonium 138 Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 Restryktor na miejscu, całe szczęście. Podpowie ktoś na szybko gdzie podpiąć czujnik od doładowania ? Link to post Share on other sites
skwaro 3651 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 20 minut temu, Panbenonium napisał: Restryktor na miejscu, całe szczęście. Podpowie ktoś na szybko gdzie podpiąć czujnik od doładowania ? Najlepiej bezpośrednio do kolektora. 1 Link to post Share on other sites
Dorsz914 147 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Może tu będzie wina samego turbo? U Mnie w Hawku miałem podobny problem z ładowaniem. Okazało się pęknięcie w turbinie i ciśnienie spierdzielało. Link to post Share on other sites
Panbenonium 138 Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 Na razie wykluczam wszystko oprócz tego, bo wiadomo, że taniej No i sam widzisz, że rzeczywiście był cyrk z nieszczelnym przewodem i jakimś dziwnym trójnikiem, koo pewnie i tak w mpletnie bez sensu umieszczonym. Jak to nie pomoże, tak w tym roku zmienię turbo, no ale po co robić sobie niepotrzebny koszt teraz. Link to post Share on other sites
diuk 85 Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 (edited) 3 godziny temu, Panbenonium napisał: Restryktor na miejscu, całe szczęście. Podpowie ktoś na szybko gdzie podpiąć czujnik od doładowania ? Na pewno nie za turbo restryktorem. Jeśli już musi być gdzieś tam to między kolektorem a restryktorem. Dodatkowo u mnie w trójniku do manometru jest też restryktor - ma być na wężyku idącym bezpośrednio do manometru. Kolejność wężyków w solenoidzie też ma znaczenie. Edited July 30, 2020 by diuk Link to post Share on other sites
Recommended Posts