GALAXY Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Witam. Właśnie kupiłem subaru impreze 2006r 2,5 WRX. Ma 5900km przejechane. Słyszałem, że auto to zostanie odblokowane przez komputer po 7000km, aby w pełni wykorzystać swoje możliwośći. Nie wiewm czy to prawda. Proszę o info. dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Jasne że prawda , a żeby to przyspieszyć to nalezy się udac do najbliższego Pana Mietka co kręci liczniki, i dobić do tech 7000 km, od razu skoczy Ci moc o ok 50 KM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 BZDURA (tj. to niby ograniczenie, a nie to, co napisał carfit :cool:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAXY Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 o cholera, to on teraz ma takiego powera, a jak ma mu jeszcze dojsc 50 km, to ja cie krece. nie chce nic krecic, w sumie zostało mi 1100km - 2-3 tygodnie i wyjade. dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 GALAXY, o matko - kto Ci to powiedział :?: Gdzie kupiłeś to auto? Pasujące do opisu to czarny WRX sprowadzany chyba z Niemiec, z małym przebiegiem (stał najpierw przez pół roku w Gnieźnie, potem w Warszawie) ... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAXY Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 no to sie zdecydujcie ? kupiłem w Gdansku w salonie Subaru i tam mi to powiedziała pani, ktora sprzedaje. Ja sie nie znam i dlatego sie pytam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 no to sie zdecydujcie ? My jesteśmy od dawna zdecydowani - musiałeś nie zauważyć emotikonek (" ") w poście carfita. To ograniczenia to jedna z największych bzdur, jakie kiedykolwiek napisano na tym forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 GALAXY, o matko - kto Ci to powiedział :?: Gdzie kupiłeś to auto? Pasujące do opisu to czarny WRX sprowadzany chyba z Niemiec, z małym przebiegiem (stał najpierw przez pół roku w Gnieźnie, potem w Warszawie) ... ? A nie jest tak :wink: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 carfit, tylko Cię proszę, nie zdradzaj tej drugiej tajemnicy. No wiesz, z tym pokrętłem od zaworu zwiększającego doładowanie w turbinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 GALAXY, chyba powinieneś złożyć oficjalną skargę na pracownika salonu :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 carfit, tylko Cię proszę, nie zdradzaj tej drugiej tajemnicy. No wiesz, z tym pokrętłem od zaworu zwiększającego doładowanie w turbinie. Mówisz o tym dodatkowym bolcu pod pedałem gazu, co jak sie wykręci , to daje dodatkowe konie :?: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 No miałeś nie mówić :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 kupiłem w Gdansku w salonie Subaru i tam mi to powiedziała pani, ktora sprzedaje. Ja sie nie znam i dlatego sie pytam . :shock: :shock: :shock: Nie chce mi się w to wierzyć. Chociaż sam słyszałem z zaufanych źródeł, że kiedyś to salonu subaru przyjechał klient z innego salonu, któremu w tym pierwszym wytłumaczono, że reduktor... włącza napęd 4x4 :shock:. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 w tym pierwszym wytłumaczono, że reduktor... włącza napęd 4x4 :shock:. Niespotykana jest siła oddziaływania napisu na kontrolce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loucyphre Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Sie śmiejcie, a może facetowi spieli konektory i auto toczy sie cały czas w trybie awaryjnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAXY Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 wiecie co ? zachowujecie sie jak dzieciaki, umiecie sie tylko smiac i nabijac, myslalem ze to forum słuzy do wymiany pewnych informacji oraz zdobywania wiedzy. skad ja mam wiedziec takie rzeczy, tak mi kobieta powiedziała i tyle, moze chciała mnie podjarac zebym kupił itd, a wy sobie jajca robicie. połowa z was to nie powinnna tu zawierac z głosu, bo jest za tempa ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 połowa z was to nie powinnna tu zawierac z głosu, bo jest za tempa ! Serio :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 wiecie co ? zachowujecie sie jak dzieciaki, umiecie sie tylko smiac i nabijac, myslalem ze to forum słuzy do wymiany pewnych informacji oraz zdobywania wiedzy. No służy :roll:. Odpowiedzieliśmy Ci przecież na początku. Przecież nie jest to sąd, w którym odpowiada się precyzyjnie na każde pytanie, a forum i tu można (a wręcz należy!) stosować różne formy - w tym odpowiedź ironiczną. Nota bene nie wróżę Ci tu błyskotliwej kariery, jeśli zaczynasz od mówienia, że jesteśmy tępi. I to jeszcze robiąc przy tym byka ortograficznego :razz: . A wracając do meritum: jak część forumowiczów wie, mam dość dobre źródło(a) informacji z różnych ASO (a ostatnio to już w ogóle super źródło ). I, jak zwykle, medal ma dwie strony - mogą się mylić dealerzy, ale klienci też nierzadko nie do końca rozumieją, co się do nich mówi. Z tego, co wiem, rzeczona "Pani z Gdańska" jest technicznie jednym z najlepszych dealerów w całej sieci SIP, ogarnia temat i w życiu by takiej bzdury nie powiedziała. Mogła jedynie zasugerować, że w miarę użytkowania samochodu, np. wypala się wydech (katalizatory), zmieniają się mapy w komputerze w zależności od stylu jazdy itp. itd. i w rezultacie po kilku tysiącach kilometrów wóz może chodzić lepiej, niż tuż po jego odebraniu. A te 7000 podała pewnie jako wartość przybliżoną... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł C Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 połowa z was to nie powinnna tu zawierac z głosu, bo jest za tempa ! ja słyszałem że po 10 tysiącach km auto z 4WD staje się 5WD - napędzane jest jeszcze koło zapasowe dla polepszenia trakcji. Uwierzyłem, bo "tempy" jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Uwierzyłem, bo "tempy" jestem Órzyłeś puźniej oszczałki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Przemeq, ... i to ma sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Też mi się tak wydaje 8). Ktoś powie w przenośni, że "po jakichś 7000 i dostosowaniu map w komputerze samochód będzie jeździł szybciej", inny to zrozumie "dokładnie przy 7000 następuje przełączenie w komputerze, powodujące natychmiast dodanie mocy" i wytłumaczy sobie to, że "w takim razie do 7000 jest tam blokada"... I w ten sposób bogu ducha winna Pani M. od Dukiewicza została niechcący autorem jednej z największych bzdur w historii tego forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł C Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 I w ten sposób bogu ducha winna Pani M. od Dukiewicza została niechcący autorem jednej z największych bzdur w historii tego forum . ... a my, przez jakiegoś "forda" zostaliśmy nazwani tępakami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 No właśnie, no właśnie... Nie ma sprawiedliwości na świecie... :roll: [EDIT] Mała poprawka: chciałem napisać "od Zdanowicza", napisałem "od Dukiewicza" - pomyliłem dealerów (a nazwiska w końcu trochę podobne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł C Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Uwierzyłem, bo "tempy" jestem Órzyłeś puźniej oszczałki? nie, wolę pozostać tępy, może galaxy jeszcze o coś zapyta, to pogadam sobie jak równy z równym... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts