7greg Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 Pacjent Forek 2007 2.0 158 koników Automatyczna skrzynia biegów Od jakiegoś czasu po wciśnięciu pedału hamulca nie mogę przerzucić biegów z "P" na inne. Radzę sobie poprzez wciśniecie zabezpieczenia, ale to nie jest rozwiązanie na stałe Najprawdopodobniej winowajcą jest "elektromagnes" (może to ma jakąś inną nazwę?) który po wciśnięciu hamulca odblokowuje przełączanie skrzyni. Mam pytania do tych co to już robili, albo na pewno wiedzą: 1. Czy dostęp do tej części w samochodzie jest w miarę prosty czy też muszę rozebrać tunel i pół samochodu? 2. Czy to jakaś standardowa część, którą kupię wszędzie (zamienniki) czy też tylko oryginał i to na podstawie numeru vin? Dziękuję z góry za cenne uwagi Pozdrawiam
siwulas71 Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 2 hours ago, 7greg said: Pacjent Forek 2007 2.0 158 koników Automatyczna skrzynia biegów Od jakiegoś czasu po wciśnięciu pedału hamulca nie mogę przerzucić biegów z "P" na inne. Radzę sobie poprzez wciśniecie zabezpieczenia, ale to nie jest rozwiązanie na stałe Najprawdopodobniej winowajcą jest "elektromagnes" (może to ma jakąś inną nazwę?) który po wciśnięciu hamulca odblokowuje przełączanie skrzyni. Mam pytania do tych co to już robili, albo na pewno wiedzą: 1. Czy dostęp do tej części w samochodzie jest w miarę prosty czy też muszę rozebrać tunel i pół samochodu? 2. Czy to jakaś standardowa część, którą kupię wszędzie (zamienniki) czy też tylko oryginał i to na podstawie numeru vin? Dziękuję z góry za cenne uwagi Pozdrawiam Solenoid ? niech Ci ktoś komputer podłączy i sie dowiesz kolego
gourmet Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 Nie wiem, jak w tym modelu, ale w SF MY05 przedlift miałem taki przypadek. Winna była przepalona żarówka górnego stopu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.