Jump to content

Blokująca się automatyczna skrzynia biegów

7greg

Recommended Posts

Posted

Pacjent Forek 2007 2.0 158 koników ;)

Automatyczna skrzynia biegów

Od jakiegoś czasu po wciśnięciu pedału hamulca nie mogę przerzucić biegów z "P" na inne.

Radzę sobie poprzez wciśniecie zabezpieczenia, ale to nie jest rozwiązanie na stałe ;)

Najprawdopodobniej winowajcą jest "elektromagnes" (może to ma jakąś inną nazwę?) który po wciśnięciu hamulca odblokowuje przełączanie skrzyni.

Mam pytania do tych co to już robili, albo na pewno wiedzą:

1. Czy dostęp do tej części w samochodzie jest w miarę prosty czy też muszę rozebrać tunel i pół samochodu?

2. Czy to jakaś standardowa część, którą kupię wszędzie (zamienniki) czy też tylko oryginał i to na podstawie numeru vin?

Dziękuję z góry za cenne uwagi

Pozdrawiam

Posted
2 hours ago, 7greg said:

Pacjent Forek 2007 2.0 158 koników ;)

Automatyczna skrzynia biegów

Od jakiegoś czasu po wciśnięciu pedału hamulca nie mogę przerzucić biegów z "P" na inne.

Radzę sobie poprzez wciśniecie zabezpieczenia, ale to nie jest rozwiązanie na stałe ;)

Najprawdopodobniej winowajcą jest "elektromagnes" (może to ma jakąś inną nazwę?) który po wciśnięciu hamulca odblokowuje przełączanie skrzyni.

Mam pytania do tych co to już robili, albo na pewno wiedzą:

1. Czy dostęp do tej części w samochodzie jest w miarę prosty czy też muszę rozebrać tunel i pół samochodu?

2. Czy to jakaś standardowa część, którą kupię wszędzie (zamienniki) czy też tylko oryginał i to na podstawie numeru vin?

Dziękuję z góry za cenne uwagi

Pozdrawiam

Solenoid ?  niech Ci ktoś komputer podłączy i sie dowiesz kolego 

Posted

Nie wiem, jak w tym modelu, ale w SF MY05 przedlift miałem taki przypadek. Winna była przepalona żarówka górnego stopu:huh:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...