BeQuiet Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) Witam, mam również taki problem że gdy temperatura na zewnątrz spada powiedzmy poniżej 10stopni to z nawiewu podczas postoju czuć zapach benzyny. Wycieku żadnego nie zdiagnozowalem a problem jak jest tak był. Auto to legacy 2.0 2001 benzyna +lpg Edited November 25, 2019 by BeQuiet Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 3 minuty temu, BeQuiet napisał: Witam, mam również taki problem że gdy temperatura na zewnątrz spada powiedzmy poniżej 10stopni to z nawiewu podczas postoju czuć zapach benzyny. Wycieku żadnego nie zdiagnozowalem a problem jak jest tak był. Auto to legacy 2.0 2001 benzyna +lpg W Imprezach GT/WRX jak pamiętam była nawet akcja serwisowa dotycząca wymiany wężyków doprowadzających paliwo do wtryskiwaczy. Wraz ze spadkiem temperatury traciły nieco na szczelności. Wycieków nie musi być widać by opary się wydostawały. Wymień wężyki - mają już swoje lata. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Pomacaj na pracującym silniku te elastyczne łączniki. U siebie wymieniałem po lewej stronie przy jednym z wtryskiwaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WaldekW Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Coś w tym jest. Ja miałem też ten problem przy wyższych temperaturach na zewnątrz i wówczas pomogło dokrecenie obejm na wszystkich wężykach paliwowych. Teraz znów problem się pojawił i następnym krokiem będzie, tak jak kolega wyżej pisal wymiana wszystkich wężyków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) W Outbacku było to samo - zimno i zapach paliwa (wyciek niewidoczny). Problem typowy, rozwiązany wymianą ww. wężyków i obejm. Edited November 25, 2019 by Kambol Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeQuiet Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 Jakie mają być te wężyki i gdzie je mogę kupić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Przewody ciśnieniowe do paliwa. W sklepie motoryzacyjnym dostaniesz bez problemu. Średnicy wewnętrznej nie pamiętam, ale chyba coś ok. 6mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts