Szymon Koronkiewicz Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 Dzwoniłem do ASO, powiedziano mi, że w moim samochodzie NIE MA dwumasy. Objawy: gdy mocno sprzęgło obciążyć i rozgrzać zaczyna się uślizgiwać - po płaskim prawie w ogóle, jadąc pod górę obroty wzrastają nienaturalnie o jakieś 100-300 względem takich jakie być powinny. Sprzęgło BARDZO twarde. Sprzęgło ćwierka. Chcę je wymienić. Mogę podać numer VIN. Czy ktoś z was może podać dokładny model, który miałbym zakupić? Chodzi o takie sprzęgło, które będzie w miarę trwałe, oraz miękko będzie pracowało. W ASO i u mechaników podają mi ceny z czapki. Proszę o informację jaki model (konkretny numer) należ zakupić. Subaru Legacy 2001 rocznik, wersja kombi Silnik EJ201 - 2.0 benzyna z gazem, 125 koni Według ASO dwumasa nie występowała tu fabrycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 (edited) Po co pytasz dwa razy o to samo? Końcem maja dostałeś odpowiedzi jakie i ile kosztują. Chyba nawet 3 opcje Ci podali w temacie. Poszukaj SWOICH postów i nie powielaj tematów. Skoro jesteś programistą to chyba obsługa forumowej wyszukiwarki nie jest za trudna. Proszę: Edited November 24, 2019 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Koronkiewicz Posted November 24, 2019 Author Share Posted November 24, 2019 @ewemarkam przepraszam. Pamiętałem tę dyskusję, ale w głowie zostało mi to, że nie wiadomo było czy była dwumasa. Wycen nie pamiętałem. Poza tym tam nie ma konkretnych modeli, a mechnicy straszą, że jak kupię nie takie to nie zamontują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsek Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Zmień mechaników to po pierwsze primo, po drugie jeżeli nikt nie grzebał to masz dwumase. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Koronkiewicz Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 @Mariuszek nawet w ASO po podaniu numeru VIN mówili, że dwumasy nie ma fabrycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeQuiet Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 U mnie nie było dwumasy, chyba że poprzedni właściciel zrobił konwersję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts