kubasx4 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Jako że jestem dość świeżym posiadaczem Forka za 14 roku , 2 ,0 150km , to mam pytanie , czy reguluje się także zawory w tym silniku ? Oraz co ile wymienia się olej w tylnym dyfrze(dobrze kumam) ? A także pytanie takie , wymienić olej w skrzyni dynamicznie czy statycznie ? ( W ABS Długołeka powiedzieli mi żebym tylko wymienił statycznie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Tu masz temat o olejach: A skrzyni automatycznej powinieneś wymienić olej dynamicznie. Tylko krążą o tym całe legendy. Były przypadki na forum że skrzynia po tym padła, konieczny był remont. A innym tylko przyniosło pozytywny efekt. Wybór należy do Ciebie. Skoro w serwisie automatów Ci zalecają statyczną tzn że może mają negatywne "odczucia" przy tych skrzyniach. Zwłaszcza że przy CVT Subaru z tego co wiem nie zaleca wymiany oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasx4 Posted November 5, 2019 Author Share Posted November 5, 2019 dzieki za namiar .... a ktoś coś wie co z tymi zaworami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruque Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) patrz wątek powyżej. a, co do oleju w dyfrze to wymiana co 60kkm AFAIK -- jest w zakresie przeglądów (instrukcja). Edited November 5, 2019 by kruque Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasx4 Posted November 6, 2019 Author Share Posted November 6, 2019 Dzieki wielkie ... to teraz pytanko chyba już ostatni ... zna ktoś jakiś warsztat w Jeleniej lub okolicach gdzie wymienią mi olej w skrzyni ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 (edited) ASO, tutaj nikt Ci nic innego nie poleci. Bo to oficjalne forum importera marki. Blisko może nie ale MTS Dzierżoniów ma autoryzacje Subaru więc można ich polecić. Wiem że nie zajmują się drobnostkami jak klocki i tarcze ale olej w skrzyni chyba wymienią. Poza tym wspomniałeś o ABS Długołęka. Edited November 6, 2019 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasx4 Posted November 6, 2019 Author Share Posted November 6, 2019 tak bo tam dzwoniłem dowiedzieć się jakie koszty ... tak wiec w jeleniej zostaje mi ligęza Dzięki wszystkim za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
KPR Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 autko masz w automacie czy w manualu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasx4 Posted November 18, 2019 Author Share Posted November 18, 2019 W dniu 10.11.2019 o 01:21, KPR napisał: autko masz w automacie czy w manualu? Automat Link to comment Share on other sites More sharing options...
KPR Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Dzięki za info. Pytam bo mam manual:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts