Jump to content

Legacy 2.5 automat 4eat problem z napedami


Marcin Jurgowian
 Share

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z napędami, mianowicie nie zawsze działa mi tylni napęd. Juz mialem tak w zeszłą zime i wygladalo to tak ze czasami nie dzialalo albo dzialalo normalnie a czasami dopiero powyzej predkosci ok 60 km/h jak przez chwile przod pobuksował to tył się dołączył. 

Może miał ktoś podobny problem albo ma jakiś schemat lub wie jak to dokładnie jest sterowane to może bym przerobił wiązke i dołożył wyłacznik, który spinał by na stałe naped.

Dzięki za wszelekie porady

 

Link to comment
Share on other sites

Wszystko jest prawidłowo sterowane. Tutaj żadne wyłączniki nic Ci nie dadzą. Trzeba zdjąć "dupkę" skrzyni. Zobaczyć w jakim stanie są tarczki i przekładki od sprzęgła transferu. Jeśli wszystko będzie ok to do wymiany zawór. Koszt w ASO ok 400 PLN. Ale oczekiwanie ok 3 tygodni. Przechodziłem to u Siebie. Nie trzeba skrzyni zdejmować z samochodu.

Jak masz więcej pytań zapraszam na PW.

Poszukam mojego tematu w dziale Forester "nie działa tylni napęd" czy jakoś tak.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...